Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete eleştiri: Ülkenin bir bölümü can derdinde bir bölümü siyasi hesap

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde seçim tarihinin resmen 14 Mayıs olduğunu ilan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında muhalefetin aday belirleme sürecinde yaşadığı krizleri hatırlatarak depremin gündem olmaktan çıkmasını eleştirdi. Erdoğan, "Ülkenin bir bölümü can kayıplarıyla feryat ederken bir kesimin siyasi hesapları uğruna sergilediği aymazlığın faturasını milletin sırtına yükleyemeyiz" dedi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete eleştiri: Ülkenin bir bölümü can derdinde bir bölümü siyasi hesap

Seçim süreci bugün resmen başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimi için 14 Mayıs'ı işaret etmişti. Erdoğan'ın bugün imzasıyla seçim tarihi resmi olarak netleşti.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete eleştiri: Ülkenin bir bölümü can derdinde bir bölümü siyasi hesap - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, külliyedeki konuşmasında 6 Şubat'ta meydana gelen 2 büyük depremin gündem olmaktan çıktığını belirterek muhalefeti sert sözlerle eleştirdi. Seçimi bir an önce yaparak yaraları sarma konusunda yol kat etmek istediklerini beliren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

"ÜLKENİN BİR BÖLÜMÜ CAN DERDİNDE BİR BÖLÜMÜ SİYASİ HESAP"
"Seçim sürecinin uzamasının beraberinde getireceği siyasi belirsizlikler, deprem yaralarının sarılmasına ve kayıpların telafisine yönelik çalışmaların aksamasını tehdit ediyor. Ülkenin bir bölümü can kayıplarıyla feryat ederken bir kesimin siyasi hesapları uğruna sergilediği aymazlığın faturasını milletin sırtına yükleyemeyiz. Türkiye'nin ne vakit kaybına ne dikkat dağınıklığına ne enerjisini gereksiz yere harcamaya tahammülü vardır. Ülkemizin seçim gündemini bir an önce geride bırakması şarttır.

Anayasa'nın bize verdiği yetkiyle seçimleri 14 Mayıs'ta yapma kararını hayata geçiriyoruz. Kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla YSK seçim takvimini hazırlayıp ilan edecektir. Bugün mükerrer sayıda yayınlanması da olacaktır.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete eleştiri: Ülkenin bir bölümü can derdinde bir bölümü siyasi hesap - Resim : 2

"GÜNDEMİMİZ SEÇİM DEĞİL, DEPREM OLACAKTIR"
Seçim sürecinde gündemimiz depremzede vatandaşların yaralarının sarılmasıyla, depremin verdiği zararlardan oluşacaktır.

HATAY MİLLETVEKİLİ SUZAN ŞAHİN'E CEVAP
Parlamentoda ana muhalefetin bazı temsilcilerinin garip garip konuşmalarını dinliyorum. Bu zavallılar daha bizim ilk gün bakan arkadaşlarım deprem bölgelerindeydi, bürokratlarımız, teknokratlarımız bölgedeydi. Ben de ikinci gün deprem bölgesine ulaştım. Bir turu böyle tamamladıktan sonra ikinci turda Devlet Bey ile buraları dolaştık. Sayın Destici ile dolaştık. Biz yaralıyız, dertliyiz. Hanımefendi konuşuyor; Hatay milletvekiliymiş. Biz sadece Hatay değil 11 ilin 11'inde de çalışmaları sürdürdük.

"MİLLETVEKİLİ BAŞVURU TUTARLARI AFAD'A YATIRILACAK"
AK Parti'den milletvekili olmak isteyenler için bir karar aldık. O da ekiplerimizle belirlenecek tutarı AFAD'a yatıracaktır. Deprem yaralarının sarılmasına katkıda bulunacak tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

"SEÇİM MÜZİKLERİNİ YASAKLIYORUZ"
Bu seçimde Cumhur İttifakı olarak hazırladığımız tüm müzikleri yasaklıyoruz. Müziksiz bir kampanya olacak, ruberu görüşmelerle kampanyamızı sürdüreceğiz."

CHP'de adaylık başvuru süreci netleşti CHP milletvekili adaylığı teklif etti mi? İnce'den net yanıt Seçime geri sayım başlarken Cumhur İttifak'ı harekete geçti! Yeni hamleler yolda Nefesler tutuldu! Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi herkesin gözü orada... Bakanlar istifa edecek mi?