Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye CHP'den vekil adaylığı teklifi gitti mi? Net konuştu: Herkesle görüşürüm ama...

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP'den kendisine milletvekili adaylığı teklifi geldiği yönündeki iddialara yanıt verdi. Böyle bir teklif gelmediğini söyleyen İnce, "Ben herkesle görüşürüm ama gelmiş olan bir teklif yok. Yani şimdi buna bir şey söylesem, 'Bana teklif gelsin' demek gibi anlaşılır" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye CHP'den vekil adaylığı teklifi gitti mi? Net konuştu: Herkesle görüşürüm ama...

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçtiğimiz günlerde CHP'nin eski Genel Başkanları Altan Öymen ve Hikmet Çetin ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın tarafından gerçekleştirilen tebrik ziyaretiyle ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atılmıştı.

Görüşme sırasında Öymen ile Çetin'in, Kılıçdaroğlu'na Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin CHP listelerinden milletvekili adayı olarak gösterilmesini teklif ettikleri öne sürülmüştü.

O günden sonra Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Millet ittifakına katılıp katılmayacağı tartışılmaya başlandı.

Konuya ilişkin dün akşam sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan İnce, bugün de gazeteci Barış Pehlivan'a konuştu. 

"GELMİŞ OLAN BİR TEKLİF YOK"
CHP'den kendisine herhangi bir görüşme teklifi gelmediğini belirten İnce, "Peki, gelirse nasıl yaklaşırsınız?" sorusuna "Yani şimdi buna bir şey söylesem, 'Bana teklif gelsin' demek gibi anlaşılır. Gelmeyen bir teklif üzerine konuşulmaz ki. Bana hiçbir teklif gelmedi. Giderim ya da gitmem. Ben herkesle görüşürüm ama gelmiş olan bir teklif yok" yanıtını verdi.

"BEN HERKESLE GÖRÜŞÜRÜM AMA..."
İnce gazeteci Barış Pehlivan'a yaptığı açıklamalarını şöyle sürdürdü; "Yani şimdi buna bir şey söylesem, 'Bana teklif gelsin' demek gibi anlaşılır. Gelmeyen bir teklif üzerine konuşulmaz ki. Bana hiçbir teklif gelmedi. Giderim ya da gitmem. Ben herkesle görüşürüm ama gelmiş olan bir teklif yok. Pazar günü de partimizin üyeleri sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı adayımızı belirleyecekler. Bizim tüzüğümüz öyle" dedi.

ALİ BABACAN 'YOK' DEDİ
Öte yandan Millet İttifakı ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı yayında İnce'nin ittifaka katılma iddialarına ilişkin "Sayın Muharrem İnce'den görüşme talebi yok" demişti.

MUHARREM İNCE'DEN AÇIKLAMA
Babacan'ın açıklamaları ardından Muharrem İnce sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İnce açıklamasında Millet İttifakı'na katılmayacağı sinyalini verdi.

Seçime geri sayım başlarken Cumhur İttifak'ı harekete geçti! Yeni hamleler yolda Nefesler tutuldu! Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi herkesin gözü orada... Bakanlar istifa edecek mi? CHP seçim çalışmalarına başlıyor: Çaprazlama yöntemi... Muharrem İnce Millet İttifakı'na katılacak mı?