Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Millet İttifakı'na katılacak mı?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Millet ittifakına katılıp katılmayacağı sık sık gündeme geliyor. Sosyal medyadan açıklama yapan İnce, Millet İttifakı'na katılmayacağı sinyalini verdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Millet İttifakı'na katılacak mı?

Cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecini aşan Millet İttifakı, seçim kampanyası hazırlıklarını sürdürürken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin de bu ittifaka katılıp katılmayacağı merak ediliyor.

İNCE'NİN MİLLET İTTİFAKI'NA DÖNMESİ
Habertürk ekranlarında açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan İnce'nin ittifaka katılma durumu ile ilgili "Sayın Muharrem İnce'den görüşme talebi yok." dedi ve şöyle devam etti; 

Sistemin genişlemesi mutabakatla olur. 6 parti mutabık kalırsa 7 parti gelebilir. AB'de 27 ülke, 28'inin gelmesi için 27'inin evet demesi gerekir. 6'lı Masa'nın mutabakat mekanizmasıyla çalıştı, onun için sağlam yürüdü. Cumhuriyet tarihinde böyle bir örnek yok. İlk gün komisyonu kurduk, arkadaşlara dedim ki, 'Herşey üzerinde anlaşılmadıkça hiçbir şey üzerinde anlaşılmamıştır'. Bütün komisyonlarda uzlaştık. Bugüne kadar geldik çok şükür. Sistemli çalıştıktan sonra bir şey olmaz. Bakılır edilir, tabii ki bu konu daha çok herhalde sayın İnce'nin daha önce gelmiş olduğu parti vardır. Onların eski hukuku var. Önce oralarda konuşulur.

MUHARREM İNCE'DEN AÇIKLAMA
Babacan'ın açıklamaları ardından Muharrem İnce sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İnce açıklamasında Millet İttifakı'na katılmayacağı sinyalini verdi.

İnce, "Sayın Ali Babacan'ın hakkımda söylediği "Bizim eskiden de bir hukukumuz yok ki Sayın İnce'yle" sözü, sonuna kadar doğru. Benim ne geçmişte ne de bugün bu tiplerle bir hukukum olmadı, olmayacak." ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı genişleyecek mi? Babacan: Akşener'in üslubu yaralayıcıydı Tanju Özcan: Bu seçim farklı olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan Destici ile görüştü