4 bin 200 kişilik Rami Kütüphanesi bugün açılıyor

51 bin metrekarelik peyzaj alanı ve 4 bin 200 kişilik oturma kapasitesine sahip Rami Kütüphanesi'nin açılışı bugün gerçekleşecek. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

4 bin 200 kişilik Rami Kütüphanesi bugün açılıyor

51 bin metrekarelik peyzaj alanı ve 4 bin 200 kişilik oturma kapasitesine sahip Rami Kütüphanesi yarın hizmete açılacak.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak kütüphane, Türkiye'nin en büyük Avrupa'nın ise sayılı kütüphanelerinden biri olacak.

Rami Kütüphanesi Genel Koordinatörü Osman Zorlu, yaklaşık 250 yıl önce askeri kışla mantığıyla inşa edilen yapının 1980'lere kadar askeri kışla olarak kullanıldığını dile getirdi.

Yapının restorasyon sürecinin 2000'lerden sonra planlandığını kaydeden Zorlu, restorasyonun 2014'te de başladığını söyledi.

"AVRUPA'NIN SAYILI KÜTÜPHANELERİNDEN BİRİ OLACAK"
Osman Zorlu, son 17 aydır hummalı bir çalışma yapıldığını ve kütüphanenin kapılarını açmaya hazır hale getirildiğini vurgulayarak, "Nihayetinde yarın bu muazzam eseri kütüphaneye çeviriyoruz. İstanbul'un en büyük, Avrupa'nın sayılı kütüphanelerinden biri olacak." dedi.

You 4. sezon ne zaman başlıyor? Prestij Meselesi filmi ne zaman vizyona girecek? Mine Tugay kimdir, kaç yaşında? Netflix Wednesday dizisi 2. sezon tarihi belli oldu mu?