Flash Haber'de seçmene hakaretin faturası belli oldu! RTÜK'ten para ve program durdurma cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Flash Haber kanalına, 'Başkentte Gündem' programındaki seçmenlere yönelik hakaret içerikli sözler nedeniyle üst sınırdan para cezası ve 5 kez program durdurma yaptırımı uyguladı.

Flash Haber'de seçmene hakaretin faturası belli oldu! RTÜK'ten para ve program durdurma cezası

RTÜK, haftalık olağan toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Gazze açıklamalarının ele alındığı 'Başkentte Gündem' isimli programla ilgili hazırlanan izleme raporunu görüştü.

Flash Haber'de seçmene hakaretin faturası belli oldu! RTÜK'ten para ve program durdurma cezası - Resim : 1

Yayın konuğu ile program sunucusunun, seçmen hakkındaki hakaret içeren sözleri, yayıncılık ilkelerinin ihlali olarak değerlendirildi. 

Flash Haber'de seçmene hakaretin faturası belli oldu! RTÜK'ten para ve program durdurma cezası - Resim : 2

6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'da geçen 'Yayın hizmetleri ırk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz' hükmünün ihlal edildiği gerekçesi ile kanala üst sınırdan para cezası ve 5 kez program durdurma yaptırımı uygulandı.

Kaynak: DHA

Dilan Polat'tan Aile dizisine cevap! Bahçeli'den Müge Anlı'ya destek Sorulara kızan Hamas Sözcüsü BBC yayınını terk etti 100. yıl marka ödülleri sahiplerini buldu