2. turda başka yerde oy kullanılır mı?

Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü seçime gitti. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kaldı. 28 Mayıs'ta bir kez daha oy kullanılacak. Peki, 2. turda başka yerde oy kullanılır mı? 2. tur için adres değişikliği yapılabilir mi? İşte YSK tarafından verilen cevaplar...

2. turda başka yerde oy kullanılır mı?

YSK Başkanı Ahmet Yener'in açıklaması sonrasında Cumhurbaşkanı seçimi 2. tura kaldığı kesinleşti. 28 Mayıs'ta yapılacak seçim için takvim açıklandı. Vatandaşlar, 2. turda başka yerde oy kullanmak mümkün mü, 2. tur için adres değişikliği yapılabilir mi merak ediyor. İşte konuya dair detaylar...

İKİNCİ TURDA BAŞKA YERDE OY KULLANILIR MI?

YSK, Cumhurbaşkanı seçimi için salt çoğunluğun sağlanamadığı ve 2. tura gidilmesine karar verildiğini açıkladı. Açıklamada ikinci turda aynı seçmen kağıtlarının ve oy kullanılan sandığın geçerli olduğu bildirildi. İkinci turda başka yerde olacak vatandaşlar, 28 Mayıs'ta oy kullanma yerimi değiştirebilir miyim merak ediyordu. Fakat adres değişikliği için verilen sürenin dolması nedeniyle 2. turda başka yerde oy kullanmak mümkün değil.

2. TUR İÇİN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ YAPILABİLİR Mİ?

YSK, deprem, öğrencilik veya benzeri herhangi bir nedenle seçimde kayıtlı olduğu adres dışındaki bir yerde oy kullanmak isteyen yurttaşların nüfus müdürlükleri, nüfusmatikler ve e-Devlet üzerinden adres değişikliği bildirimi yapabilmeleri için son tarihi 17 Mart 2023 Cuma (saat 23:59) günü olarak açıkladı.

Seçim sonuçları cumhurbaşkanlığı seçimi
TELE1'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Genel Merkez'de Erdoğan'ın kazanmasını izledir CHP 2. tur hazırlıklarına başladı! İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yükseldi! En çok oy hangi ilçeden çıktı? 2. turda oy kullanılan sandık, yer değişecek mi? YSK açıkladı!