28 Mayıs seçimleri için oy kullanma yerleri ve sandıklar değişecek mi?

28 Mayıs Pazar günü milyonlarca kişi yeniden sandık başına gidecek. 14 Mayıs seçimlerindeki seçmen bilgilerinin ve oy sandıklarının aynı olup olmayacağının yanı sıra seçmen kağıdı evlere yeniden dağıtılacak mı, ne zaman dağıtılacak sorularının yanıtı için araştırmalar da hız kazandı. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Buket Aydın'ın konu ile ilgili sorularını yanıtladı.

Seçmen kağıdı sorgulama, ikinci tur seçimleri öncesi gündeme geldi.

Cumhurbaşkanını belirlemek için seçmenler ikinci kez sandık başına gidecek.

28 Mayıs seçimleri için 'Sandık yerleri değişecek mi?' merak edilen konuların başında geliyor.

Buket Aydın ile Yüz Yüze'nin konuğu olan AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz bu konuya açıklık getirdi.

Yavuz, "Birinci turda kim nerede oy kullandıysa orada kullanacak. Aynı il, aynı ilçe, aynı mahalle, aynı köy, aynı sandıkta oy kullanılacak. Yani daha önce 14 Mayıs’ta seçmen kaydınız hangi ilde, hangi ilçede ve hangi sandıkta ise o sandıkta oy kullanmak zorundasınız." dedi.

Yavuz'un konuya dair açıklamaları şöyle;

"Yeni seçmen ilave edilmediği için yani ikinci turda oy kullanabilme ihtimali olan seçmenlere oy pusulası verildi. Yani yeni seçmen ilave edilmedi. Buda partilerin itirazlarından geçti. Seçmen listesi netleşmiş sandıklarda netleşmiş. Dolayısıyla birinci turda kim nerede oy kullandıysa orada kullanacak. Aynı il, aynı ilçe, aynı mahalle, aynı köy, aynı sandıkta oy kullanılacak. Yani daha önce 14 Mayıs’ta seçmen kaydınız hangi ilde, hangi ilçede ve hangi sandıkta ise o sandıkta oy kullanmak zorundasınız. Hatta seçmen bilgi kağıtlarında da bu yazıyordu şayet ikinci tur olursa aynı seçmen bilgi kağıdıyla oy kullanabilirsiniz şeklinde bir not vardı."
AK Parti'den seçim videosu Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır sözler! Bir partiden daha Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek kararı Bakan Kurum: Seçimlerden önce neden 'karşıyız' demediniz?