Batı medyasının manipülasyonu işe yaramadı! Türk halkı bir kez daha 'Cumhurbaşkanı Erdoğan' dedi

Türkiye, 14 Mayıs'taki ilk turun ardından bir kez daha sandığa gitti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda sonuçlar belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci turda da açık ara farkla zafer kazandı. Bir kez daha Türkiye lideri seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferi tüm dünyada yankı uyandırırken, Batı medyası hezimeti yaşadı. 14 Mayıs öncesinde Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı için bir algı operasyonu başlatan Batı medyasının tüm planları suya düştü.

Batı medyasının manipülasyonu işe yaramadı! Türk halkı bir kez daha 'Cumhurbaşkanı Erdoğan' dedi

Tüm dünyanın anbean takip ettiği Türkiye seçimlerinin galibi belli oldu. İlk turun gerçekleştiği 14 Mayıs seçim tarihinin belli olmasından bu yana, Batılı ülkelerin de 1 numaralı gündem maddesi haline gelen Türkiye seçimlerinde zafer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oldu.

14 Mayıs öncesinde Batı medyası, Türk seçmeni yönlendirmek adına kirli bir propaganda ağı başlatırken, Kılıçdaroğlu için bir algı operasyonu yürüttü.

Bir kez daha Cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferi, tüm dünyanın gündemine oturdu.

Batı medyasının kapaklarına taşınan Cumhurbaşkanı Erdoğan nefreti, PKK terör örgütü güzellemeleri, Kılıçdaroğlu için yapılan reklam çalışmaları unutulmadı.

Skandal ifadelerle dolu haberleri servis eden Batı medyasının kapaklarını hatırlayalım...

Batı medyasının manipülasyonu işe yaramadı! Türk halkı bir kez daha 'Cumhurbaşkanı Erdoğan' dedi - Resim : 1

THE ECONOMIST
İngiliz The Economist dergisi, algı operasyonunun adeta bayrak tutanı oldu. Seçim sürecine girildiğinden beri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümetini karalayıcı skandal propagandalara imza atan The Economist, tüm sosyal medya hesaplarını propaganda aracına çevirdi. Economist, Mayıs ayı kapağında '2023'ün en önemli seçimleri' başlığı ile okurlarının karşısına çıkarken 'Erdoğan gitmeli' ifadelerini kullandı. Kapakta, "Oy verin, demokrasiyi kurtarın, Erdoğan gitmeli" ifadeleri yer aldı.

Batı medyasının manipülasyonu işe yaramadı! Türk halkı bir kez daha 'Cumhurbaşkanı Erdoğan' dedi - Resim : 2

DER SPIEGEL
Algı operasyonun bir diğer önemli yürütücüsü Alman Der Spiegel oldu. Derginin basılı şekilde piyasaya çıkan son sayısındaki kapakta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafına yer verildi, "yenilmez" anlamına gelen "unbesiegbar" kelimesini kullanıldı ancak "un" ekini siliniyormuş gibi gösterildi. Derginin kapağındaki 'Hilal' detayı ise Almanların asıl amaçlarını ortaya çıkarır nitelikteydi. İslam'ı simgeleyen Hilal sembolünün parçalanmış olarak gösterilmesi Alman Der Spiegel'in hedefinde İslam'ın da olduğunu gösterdi.

Batı medyasının manipülasyonu işe yaramadı! Türk halkı bir kez daha 'Cumhurbaşkanı Erdoğan' dedi - Resim : 3

FRANSIZ MEDYASI DA ATAĞA GEÇTİ
Fransız 'Le Point' ve 'Le'xpress' dergileri de Cumhurbaşkanı Erdoğan nefretlerini kapaklarına yansıttı.

Fransız Le Point dergisi Erdoğan'ın fotoğrafını kapağını taşırken, Putin benzetmesinde bulundu.

Derginin kapağında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'İslamcı' olarak bahsedilirken "Putin gibi, İslamcı cumhurbaşkanı da imparatorluk hayalinin peşinden gidiyor. Seçim arifesinde dünya nefesini tutuyor." denildi.

Batı medyasının manipülasyonu işe yaramadı! Türk halkı bir kez daha 'Cumhurbaşkanı Erdoğan' dedi - Resim : 4

Fransız Lexpress ise "Erdoğan ve kaos riski" başlıklı kapağında Türkiye'de yapılacak 14 Mayıs seçimlerine odaklandı.

"Avrupa ile ilişkiler, Mülteciler ve Orta Doğu" konularını işlendiği kapakta "Türkiye: Tüm tehlikelerin seçimi" başlığı dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan dergi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile yaptığı anlaşmaları ve ikili ilişkileri de hedef aldı.

Özdağ: Yığınakta yapılan hata ancak bu kadar düzeldi Biden'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik! Fox Tv'de eski Sözcü yazarından skandal çağrı! Seçmeni sokağa çağırdı! Spiker ne yapacağını şaşırdı İnce'den Erdoğan'a tebrik muhalefete mesaj!