Böylesi görülmedi... 'CHP’nin tavanı PKK’lı, CHP’nin tavanı YPG’li' diyen Cemal Enginyurt'tan Kemal Kılıçdaroğlu sözleri: Cumhurbaşkanımız olacak

27. Dönem Demokrat Parti Ordu milletvekili Cemal Enginyurt, CHP ile ilgili açıklamalarında "CHP’nin tavanı PKK’lı, CHP’nin tavanı YPG’li" demişti. Şimdi ise "Milletimiz emin, milletimiz rahat olsun. 13. cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Recep Tayyip Erdoğan artık kaybedecek." sözleriyle tutarsızlığını gözler önüne serdi.

Milliyetçi kökenli Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu adayı olarak gösterdi.

Enginyurt şu ifadeleri kullandı:
"13. cumgurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dilekçesini YSK'ya verdik.Milletimiz emin, milletimiz rahat olsun. 13. cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Recep Tayyip Erdoğan artık kaybedecek. 13. cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır."

Enginyurt'un sözlerinin ardından geçmişte yaptığı bir açıklama tekrar gündem oldu.

MHP'de bulunduğu dönemde CHP'yi yerden yere vuran Enginyurt, Başkan Erdoğan'ın yanında durmaktan "şeref" duyduklarını belirterek şunları söylemişti:

"Kiminle bir olacaktık? Recep Tayyip Erdoğan ile bir olmayıp da 'kocam bir kilo domuz etini 7 dakikada yedi' diyen (Canan Kaftancıoğlu) dinsizlerle mi bir olacaktık? Recep Tayyip Erdoğan ile bir olmayacaktık da 'sabah okunan ezan sesinden tiksiniyorum' diyen Sera Kadıgil Sütlü ile mi bir olacaktık? Recep Tayyip Erdoğan’la bir olmayacaktık da, ‘şehitler ölmez vatan bölünmez sözünden nefret ediyorum' diyen CHP ile mi ittifak yapacaktık? Recep Tayyip Erdoğan’la bir olmayacaktık da, Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyenlerle mi bir olacaktık? Recep Tayyip Erdoğan’la bir olmayacaktık da, PKK cenazelerine katılıp ağlayanlarla mı bir olacaktık? Recep Tayyip Erdoğan’la bir olmayacaktık da, bu ülkenin şerefli komutanlarının, Türk milliyetçisi generallerinin, askerlerinin apoletlerini sökeceğim diyen apoletsizlerle mi bir olacaktık? Recep Tayyip Erdoğan’la bir olmayacaktık da, ülkücü kanı elinde olanlarla mı bir olacaktık? Bunlarla bir olmaktansa Recep Tayyip Erdoğan’la bir olmak şereftir onurdur bizim için. Bizim AK Parti tabanıyla problemimiz yok ki. Allah, vatan, bayrak, devlet, millet, cami, ezan, her şeyimiz aynı. Ayrımız gayrımız yok ki bizim AK Parti'lilerle. Ama bizim CHP’nin tavanı ile problemimiz var. CHP’nin tabanıyla problemimiz yok. CHP’nin tavanı komünist, CHP’nin tavanı PKK’lı, CHP’nin tavanı YPG’li."

Sedef Kabaş CHP'den aday adayı oldu Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvuruları kabul edildi Yeniden Refah Partisi ile Milletvekilliği pazarlığı yapıldı mı? Cumhur İttifakı'nın protokolü ortaya çıktı