Brüksel'de Yeşil Sol Parti müşahitleri diğer sandık müşahitlerine saldırdı: Seçmenlere demirle vurup sandalye fırlattılar

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oy verme işlemlerinin devam ettiği süreçte, Yeşil Sol Parti müşahitleri ile diğer sandık müşahitleri arasında çıkan tartışma şiddetli bir şekilde sonuçlandı. YSP müşahitleri ve destekçileri, diğer müşahitlere sözlü tacizde bulunduktan sonra fiziksel saldırıya geçti. Saldırıda iki seçmen yaralandı, biri hastaneye kaldırıldı. Polis olaya müdahale etmesiyle oy verme işleminin yapıldığı binaya girişler kapatıldı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oy verme işlemi sırasında Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) müşahitlerinin bulunduğu bir grup, diğer sandık müşahitlerine saldırdı.

CUMHUR İTTİFAKI MÜŞAHİTLERİNE SALDIRDILAR
Brüksel'deki Expo alanında kurulan sandıklarda yerel saatle 21.00 civarında Yeşil Sol Parti sandık müşahitleri ve onlara destek veren bir grup, Cumhur İttifakı'nın müşahitlerine sözlü olarak tacizde bulunduktan sonra fiziksel saldırıya geçti.

Tanıklar, Yeşil Sol Parti sandık müşahitleri ve saldırgan grubun, bir kadın sandık görevlisine sözlü saldırıda bulunarak hakaret ettiğini ve diğer müşahitlerin ve seçmenlerin de buna tepki gösterdiğini ifade ettiler.

DEMİR ÇUBUK VE SANDALYELERLE SALDIRDILAR
Grup, kavgacı tutumunu sürdürerek müşahitlere ve orada bulunan seçmenlere demir çubuklar ve sandalyelerle saldırdı.

İKİ SEÇMEN YARALANDI
Saldırıda iki seçmen yaralandı. Başına demir çubukla darbe alan bir seçmen hastaneye kaldırıldı.

BİNAYA GİRİŞLER YASAKLANDI
Olayların ardından Brüksel'deki Expo alanına gelen polis, iki grubu ayırdı. Yaralı seçmen hastanede gözetim altında tutulurken oy verme işleminin yapıldığı binaya girişler kapatıldı.

Kaynak: AA

28 Mayıs seçimleri için oy kullanma yerleri ve sandıklar değişecek mi? AK Parti'den seçim videosu Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır sözler! Bir partiden daha Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek kararı