Buket Aydın'ın sözleri Temel Karamollaoğlu'na tweet attırdı

Haberet.com Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın'ın Haberet YouTube kanalında kullandığı, "CHP’nin Ayasofya'yı tekrar müze yapmak istediğini biliyoruz. Saadet Partisi’nin bunu istemediğini de biliyoruz. Bu durumda diğer partilerin tutumu ne olacak?" ifadelerinin ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Ayasofya'ya ilişkin açıklama yaptı. Karamollaoğlu, "Ayasofya fethin sembolüyse Fatih’in sembolü de adalettir. İktidara geldiğimizde Ayasofya gerçek manada açılmış olacak" dedi.

Haberet.com Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, geçtiğimiz haftalarda Millet İttifakı'nın seçimi kazanması halinde ülkeyi nasıl yöneteceğine dair çarpıcı yorumlarda bulunmuş, kimsenin soramadığı soruları gündeme getirmişti.

'LGBTİ', 'İstanbul Sözleşmesi' ve 'Ayasofya'nın müze yapılması' gibi konular üzerinden Millet İttifakı'nın ortak paydada nasıl bulaşabileceğini ele alan Aydın sosyal medyada trend topiclere girerek gündem oldu. 

BUKET AYDIN SORDU: SAADET PARTİSİ'NİN AYASOFYA TUTUMU NE OLACAK?
Aydın'ın, "CHP’nin Ayasofya'yı tekrar müze yapmak istediğini biliyoruz. Saadet Partisi’nin bunu istemediğini de biliyoruz. Bu durumda diğer partilerin tutumu ne olacak?" ifadelerine Saadet Partisi Genel Başaknı Temel Karamollaoğlu'dan cevap geldi. 

TEMEL KARAMOLLAOĞLU'NDAN BUKET AYDIN'A CEVAP
Karamollaoğlu, "Ayasofya fethin sembolüyse Fatih’in sembolü de adalettir. İktidara geldiğimizde Ayasofya gerçek manada açılmış olacak. Kendi ruhuna kavuşacaktır" ifadelerini kullandı.

BUKET AYDIN NE DEMİŞTİ?
Buket Aydın şu ifadeleri kullanmıştı:

"CHP’nin Ayasofya'yı tekrar müze yapmak istediğini biliyoruz. Saadet Partisi’nin bunu istemediğini de biliyoruz. Bu durumda diğer partilerin tutumu ne olacak? Bizim halkımızın bir kısmında çok ciddi bir anti Erdoğancılık var. Seçelim de sonra ne olacaksa olsun. Uyuşmadıkları bir sürü konu var. LGBTİ ve İstanbul Sözleşmesi gibi konularda her bir parti farklı düşünüyor. Bu konuları nasıl açığa kavuşturacaksınız? Eğitim sisteminde ya da dışişlerinde nasıl hamleler yapacaksınız? Örneğin Ali Babacan ekonomiden sorumlu olmak isteyecek. CHP kurmayları buna nasıl tepki verecek? Ya da HDP operasyonların durdurulmasını isteyecek diğer partiler nasıl tepki verecek? Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş‘ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak eklenmesi ile işler iyice karışacak. 6'lı masaya baktığımda tam bir bilinmezlik silsilesi görüyorum. Tüm bunların üstesinden nasıl gelecekler merak ediyorum."

Programın tamamını buradan izleyebilirsiniz.

Buket Aydın'ın sözleri Temel Karamollaoğlu'na tweet attırdı - Resim : 1

Kaynak: haberet.com

Cumhurbaşkanı seçimi 2. tura nasıl kalır, ne zaman yapılacak? Buket Aydın, dikkat çektiği konular sonrası gündem oldu Bahçeli'den CHP-HDP görüşmesine tepki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin ilkleri açıklandı!