Cumhurbaşkanlığı kesin seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kesin seçim sonuçları açıklanma tarihi merak ediliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu 28 Mayıs Pazar günü yapıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52,14, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,86 oy aldı. Peki, YSK Cumhurbaşkanlığı seçimi kesin seçim sonuçlarını ne zaman açıklayacak? İşte seçim sonuçlarının Resmi Gazete'de yayınlanma tarihi...

Cumhurbaşkanlığı kesin seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirildi. Yüzde 84 katılımın olduğu seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Seçim sonrasında gözler YSK'nın kesin seçim sonuçlarını açıklamasına çevrildi. YSK seçim takvimine göre kesin seçim sonuçlarının Resmi Gazete'de yayınlanma tarihi belirlendi. İşte seçim sonuçları tarihi...

2. TUR SEÇİM TAKVİMİ

28 Mayıs Pazar
Oy verme günü.

29 Mayıs Pazartesi
Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları ilan edilecek.

Sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı ilçe seçim kurullarına yapılacak itiraz süresi 17.00'de sona erecek ve yapılan itirazlar ilçe seçim kurullarınca en geç 23.59'a kadar karara bağlanacak.

30 Mayıs Salı
İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı, il seçim kurullarına yapılacak itiraz süreci saat 17.00'de sona erecek ve en geç saat 23.59'a kadar karara bağlanacak.

31 Mayıs Çarşamba
İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı, YSK'ye yapılacak itiraz süresi sona erecek.

1 Haziran Perşembe
İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı yapılan itirazlar YSK tarafından karara bağlanacak.

YSK tarafından kesin seçim sonuçları Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere gönderilecek.

CUMHURBAŞKANLIĞI KESİN SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YSK tarafından, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylamasının kesin sonuçları, 1 Haziran'da Resmi Gazete'de ilan edilecek.

Seçim sonuçları cumhurbaşkanlığı seçimi
İYİ Parti Başkanlık Divanı toplandı RTÜK seçim gecesi yayınlarını mercek altına aldı Seçim sonrası kutlamalarda yaptığı dans ile gündem olmuştu! Açıklama geldi Verdiği sokak röportajında söyledikleriyle gündem oldu!