Bakan Çavuşoğlu, AK Parti'nin oylarının düşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu: Hatalardan ders çıkarılması lazım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti'nin 14 Mayıs seçimlerinde oy kaybetmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, seçim sonuçlarını analiz etmek ve hatalardan ders çıkarmak gerektiğini belirttiği açıklamasında 21 yıllık iktidar sürecinde her şeyi mükemmel yapmış olsalar bile, düşüşün kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Çavuşoğlu, partinin ikinci tura odaklandığını ve bu değerlendirmenin seçimlerin tamamlanmasının ardından yapılacağını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, AK Parti'nin oylarının düşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu: Hatalardan ders çıkarılması lazım

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından siyasilerin açıklamaları yakından takip edilmeye devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Habertürk'te katıldığı programda AK Parti'nin oy kaybettiği konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu, seçim sonuçlarını değerlendirirken öncelikle seçim günü yaşanan süreci aktardı. "Şahsen ben yüzde 52 bekliyordum. Halkımızın iradesi bu yönde oldu. Akşam sandıklar açılınca önce Güneydoğu, İç Anadolu'dan oylar geldi. Sonra batı kesiminden oylar geldi. Kıl payı ya geçeriz ya da kıl payı ikinci tura kalır demiştik, kıl payı ikinci tura kaldı" şeklinde konuştu.

"REHAVETE KAPILMAMAK LAZIM"
Bakan Çavuşoğlu, seçimin ilk turunun aynı zamanda bir referandum olduğunu belirterek, muhalefetin paniklediğini ve işi farklı bir boyuta çekmeye çalıştığını ifade etti. İlk turda halkın bir meyil gösterdiğini belirten Çavuşoğlu, seçimin garantisi olmadığını ve dolayısıyla rehavete kapılmamanın önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, yurt dışında da sandıklara koşa koşa gidildiğini ve rehavetin olmadığını sözlerine ekledi. Çavuşoğlu, seçim gecesi Millet İttifakı tarafından yapılan çarpıtıcı açıklamaların pişmanlık yarattığına emin olduğunu dile getirdi.

"HATALARDAN DERS ÇIKARILACAK"
Bakan Çavuşoğlu, AK Parti'nin 21 yıl boyunca demokratik bir ülkede iktidarda kalmanın kolay olmadığını belirtti. Şu anda yaşanan düşüşe rağmen en yakın rakibe yaklaşık yüzde 12 civarında bir fark attıklarını ifade eden Çavuşoğlu, bu durumdan çıkarılacak dersler olduğunu ve seçimler tamamen sona erdikten sonra partinin ilgili organları ve teşkilatlarla birlikte bu değerlendirmeyi yapacaklarını belirtti. Hatadan ders çıkararak düzeltme yapabileceklerini vurgulayan Çavuşoğlu, "Bunları iyi analiz etmemiz lazım. Bunlardan ders çıkartırsak hatamızı düzeltiriz. 21 yılda her şeyi mükemmel de yapmış olsanız, bu düşüş kaçınılmaz olur. Bazı arkadaşlar ilk turda Kılıçdaroğlu'na vermiş. 'Neden' diye sorduğumuzda 'Bir değişiklik olsun diye verdik, hata ettik' dediler. 21 yıl üst üste tüm seçimleri kazanmak her liderin, her siyasi partinin de harcı değildir" şeklinde konuştu.

Bu açıklamalarla birlikte AK Parti'nin oylarının neden düştüğüne dair bir analiz yapıldı. Seçim sonuçlarının ardından partinin ilgili organları ve teşkilatlarının yapacakları değerlendirmelerle, hatadan ders çıkararak düzeltme yoluna gidilmesi hedefleniyor. AK Parti'nin 21 yıldır üst üste seçimleri kazanmasının zorluklarını da vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, değişiklik isteğiyle bazı seçmenlerin tercihlerini değiştirdiğini belirtti.

Binali Yıldırım'dan ilginç benzetme Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay'da açıklamalarda bulundu! Devlet Bahçeli Hatay'da açıklamalarda bulundu YSK'dan yurt dışında kullanılan oylar hakkında açıklama!