Gazetecilere tavrıyla gündem olan İnce sonunda bir gazeteciye konuştu! 'Kararım kesin' mesajı verdi

Geçtiğimiz gün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu lehine çekilebileceğini açıklayan Memleket Partisi cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kesin kararını verdi. Son günlerde gazetecilere karşı takındığı tavır ve tutumlarla gündemde olan İnce, bir gazeteciye karşı sakinlikle açıklamalarda bulundu. "Yüz bin imza toplayacağım. Prosedürü tamamlayacağım" dediği öğrenilen İnce için MAK Araştırma'dan da oylarının ciddi bir şekilde artacağı yönünde açıklama geldi.

Gazetecilere tavrıyla gündem olan İnce sonunda bir gazeteciye konuştu! 'Kararım kesin' mesajı verdi

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, geçtiğimiz gün şu anki durumu değerlendirdiğini, zamanı geldiğinde çekilmesi gerekirse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu lehine çekileceğini söylemişti.

Gazetecilere tavrıyla gündem olan İnce sonunda bir gazeteciye konuştu! 'Kararım kesin' mesajı verdi - Resim : 1

Son günlerde gazeteciler Nevşin Mengü ve Fatih Portakal ile polemik yaşayan İnce bir gazetecinin telefonlarını açarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gazetecilere tavrıyla gündem olan İnce sonunda bir gazeteciye konuştu! 'Kararım kesin' mesajı verdi - Resim : 2

AHMET HAKAN'A KONUŞTU
Özgür Demirtaş'a da 'siyasetten anlamıyorsun' şeklinde bir çıkış yapan İnce, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a konuştu. "Yüz bin imza toplayacağım. Prosedürü tamamlayacağım" diyen İnce, seçimlerin ikinci tura kalacağını ve kendisini ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'a göre daha şanslı bulduğunu söyledi.

"BİR DE BEN ARIYIM DEDİM İLK ÇALIŞTA BİNGO"
Ahmet Hakan, Muharrem İnce ile görüşmesini şöyle aktardı:

"Son günlerde gazeteciler, şu tarz paylaşımlar yapmaya başladılar:
'Muharrem İnce bana küstü. Aradım açmadı.'
'Dur' dedim, 'Ben de bir arayayım.'
Aradım. İlk çalışta bingo!
Açtı telefonu. 'Şu anda İskenderun’dan Hatay’a gidiyorum' dedi.
'Neler oluyor? Aday olacak mısınız? Altılı Masa’ya katılacak mısınız? Bir karar verdiniz mi?' diye soruları peş peşe sıraladım.

Gazetecilere tavrıyla gündem olan İnce sonunda bir gazeteciye konuştu! 'Kararım kesin' mesajı verdi - Resim : 3

"BAKARSIN İKİNCİ TURA KILIÇDAROĞLU İLE BEN KALIRIZ"
Verdiği cevap şu oldu:
'Ben aday olacağım. Yüz bin imza toplayacağım. Prosedürü tamamlayacağım.'
'Kesin mi?' dedim. 'Kesin' dedi.
Memleket Partisi lideri Muharrem İnce yaptığı açıklamada, 14 Mayıs'taki seçimlerde adaylığının kesin olduğunu söyledi.
Bu bir macera olmaz mı? Neden bu yolu seçiyor?
Sorularım bunlardı. Şöyle dedi:

“Sokaklardayım, sokağın nabzını tutuyorum. Evet, ‘CHP’ye katıl’ diyen var. Ama bir katıl diyen varsa, ‘Sakın ha’ diyen üç var. ‘Biz bu ikisine de oy vermeyeceğiz’ diyorlar. AKP’den bıkmış ama Altılı Masa’ya da güvenmiyor. Sokakta en çok, “Yedi/sekiz cumhurbaşkanı yardımcısıyla nasıl yürüyecek bu iş?’ cümlesini işitiyorum. Seçime 55 gün var. Bakarsın ikinci tura Kılıçdaroğlu ile İnce kalır. Ben aday olacağım”

CEM UZAN ETKİSİ
Öte yandan MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, gençler arasında Muharrem İnce'nin popüler olduğunu ve yakın zamanda ciddi oy artışı yaşayacağını söyledi.

Seçimin büyük oranda birinci turda biteceğini düşündüğünü kaydeden Kulat şu ifadeleri kullandı:
"Muharrem İnce faktörü 2002'deki Cem Uzan etkisi yapabilir. Neydi o etki yüzde 7 oy oalan o günkü sistemde MHP ve DYP'yi baraj altı bırakmıştı. Bugün öyle bir sistem yok.
Eğer 7 puan gibi, 5 puanın üzerinde bir oy alırsa, seçimi ikinci tura bırakması özellikle Millet İttifakı'nın seçim kaybetmesi konusunda bir psikolojik etki yaratabilir."

Gazetecilere tavrıyla gündem olan İnce sonunda bir gazeteciye konuştu! 'Kararım kesin' mesajı verdi - Resim : 4

İYİ Parti'den dikkat çeken seçim afişi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu HDP ziyaretine ilişkin konuştu Hangi parti kaç başvuru aldı? Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti