İlk turda kazandık açıklamaları ile gündem olmuşlardı! İmamoğlu ve Yavaş 2. turda sessizliğe büründü

Tarihi seçimlerin birinci turunda defalarca kameralar karşısına geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan, ikinci tur sonuçlarına göre an itibarıyla bir açıklama gelmedi. Başkanların seçimi evlerinden takip ettiği öne sürüldü.

İlk turda kazandık açıklamaları ile gündem olmuşlardı! İmamoğlu ve Yavaş 2. turda sessizliğe büründü

Türkiye 14 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için sandık başına gitmişti. İlk turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı yüzde 49,5, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise yüzde 44,9’da kalmıştı. YSK Başkanı Ahmet Yener, hiçbir cumhurbaşkanı adayının yüzde 50’yi geçememesi üzerine cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kaldığını açıklamıştı.

İlk tur seçimlerinde dört defa kamera karşısına geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun seçimleri önde götürdüğünü ifade ederek manipülasyon yaptılar.

PARTİ TARAFINDAN TEPKİ ÇEKTİ
CHP'ye veri akışını sağlayan ANKA verilerine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan önde olmasına rağmen iki belediye başkanının konuşmaları partileri tarafından tepki çekti.

İkinci tur seçimlerinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aldığı oy oranıyla birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde tamamlayarak tekrardan Cumhurbaşkanı seçildi.

SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜLER
İlk seçimlerde saat başı 'kazanıyoruz' diyerek ekran karşısına çıkan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu sessizliğe büründü.

AÇIKLAMA GELMEDİ
Sandıkların tamamına yakını açılmışken iki belediye başkanından ne bir paylaşım ne de bir konuşma gelmemesi dikkat çekti.

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın: Milleti kandıranlar da ortaya çıkmıştır Kılıçdaroğlu'na sert sözler söyledi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında konuştu Kemal Kılıçdaroğlu 11 şehirde oy kaybetti