Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu video yayınladı: Söylediklerinden çok mutfağındaki airfryer ve bulaşık deterjanı gündem oldu

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan bir video paylaşarak hedeflerini sıraladı. 5 buçuk dakikalık videosunda Kılıçdaroğlu'nun söylediklerinden çok konuşma yaptığı odadaki detaylar ve taktığı bileklik gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları Kılıçdaroğlu'nun mutfağını geçtiğimiz yılki videosu ile kıyasladı. En çok konuşulansa mutfakta yer alan airfryer oldu.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Saat 22.00'de burada buluşalım" diyerek, Twitter'da paylaşım yapacağını duyurdu. Saat 22.00'yi gösterdiğinde Kılıçdaroğlu Twitter'dan 5 dakika 32 saniyelik video yayınladı.

 "KADINLARIN EN BASİT KAZANIMLARINI ÇÖPE ATMAYA KALKIŞIYORLAR"
"Birleşeceğiz ve kazanacağız. Ama kime karşı?" başlığı ile yayınladığı videoda Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde onarıcı, telefi edici bir dil kullanıp geleceğin yeni nesil liderlerine ortamı hazırlayacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Bu akşam bir konuyu netleştirmek adına sizleri evime davet ettim. Asıl konuya geçmeden önce, seçim yaklaştıkça giderek artan tuhaf bir duruma dikkatinizi çekmek istiyorum. Saray iktidarı ve onunla yola çıkanlar, kadınların en temel haklarını bir kaç oy için pazarlık meselesi yapmaya hazır olduklarını gösterdiler. Kadınların en basit kazanımlarını çöpe atmaya kalkışıyorlar.
"ASIL ANA HEDEFİMİZ ÇOK DAHA BÜYÜK"
Evet bizim demokrasimiz, ekonomimiz, adalet sistemimiz ve özgürlüklerimiz ağır bir Erdoğan tehdidi altında. Bu zaten uzun yıllardır böyle ancak herhalde bu yaşımda bu ülkeye bırakacağım miras, bu kadar küçük olmasa gerek. Erdoğan'ı göndereceğiz. Bunu hep söylüyorum zaten. Bu hedeflerimizin en kolayı ama bizim asıl ana hedefimiz çok daha büyük. Biz rekabetçi bir Türkiye inşa edecek şartları oluşturacağız. Bugün sistemik bir teknolojik rekabet çağında yaşıyoruz. Bakmayın siz Türk'ün Türkiye propagandasına İletişim Başkanlığının çöpe attığı milyarlara biz dünyayla rekabet etmiyoruz.
"TÜRKİYE YILLARDIR ENERJİSİNİ İÇ SORUNLARINA HARCADI"
Öyle boş propagandalarla manipüle edilmesine asla izin vermeyin. Biz maalesef rekabette zayıfız. Evet açık konuşalım. Bu problemler Erdoğan'la başlamadı. Ancak Erdoğan'la ayyuka çıktı. Çünkü Türkiye yıllardır enerjisini iç sorunlarına harcadı. Darbeler gördü. Ekonomik krizler gördü. Kutuplaşmalar gördü. Ayrımcılık gördü. Çeteler gördü. Terör gördü.
"DÜNYADAN HAK ETTİĞİMİZ PAYI ALAMADIK"
Birbirimizle didişe didişe rekabetçi olmaktan çıktık. Dünyadan hak ettiğimiz payı alamadık. Yani hepimizi birleştirmesi gereken asıl mesele şudur. Dünya ile rekabet etmek ve kazanmak ve hakkımız olanı almak. Türk'ü, Kürt'ü, Sünni'si, Alevi'si, başı açığı, başı kapalısı, solcusu, sağcısı bu müşterekte birleşmeli. Daha iyi bir yaşam müştereğinde hakkını alma müştereğinde buluşmalı. Ben bunun için Millet İttifakı'nın adayı seçildim.
"DEVLETİ TOPARLAYACAĞIZ"
Ben onarıcı, telafi edici, birleştirici, kucaklayıcı liderlik yapıp, asıl geleceğin yeni nesil liderlerine ortamı hazırlayacak kişiyim. Ben bundan sonra geleceklerin siyasi geleceği için taşları doğru döşeyecek kişiyim. Millet İttifakı olarak önce toplumu güçlendireceğiz. Devleti toparlayacağız. Açık yaraları kapatacağız. İnsanların yaşam sevincini geri vereceğiz. Dezavantajlı grupları, dezavantajlı olmaktan çıkaracağız. Doğru yerlere yatırım yapılmasını sağlayacağız. Finansal ve demokratik istikrarı getireceğiz.
"ÜLKEMİZİ RAYINA SOKACAĞIZ"
Yani özetle ülkemizi rayına sokacağız. Ki bizden sonraki liderler ayaklarını yere sağlam basıp üzerinde güvenle yürüyebilecekleri sağlıklı bir zemine sahip olsunlar. Ve ben sonrasında da torunlarımla ilgilenmek üzere emekli olacağım. Bu kadar basit. Çünkü benim çözmem gereken çok önemli sorunlar var. Bunu da ancak gelecekle ilgili bireysel siyasi emelleri olmayan bir lider yapabilir. Evet. Birleşe birleşe kazanacağız sevgili vatandaşlarım. Ama dünyaya karşı kazanacağız. Asıl elli yıldır rekabet etmemiz gerekenlere karşı kazanacağız. Ve sonunda ülkemizin yönü oraya dönecek. Herkes müsterih olsun."

Bu açıklamalarının ardından Kemal Kılıçdaroğlu gündem oldu ancak kullandığı ifadelerden çok evinin mutfağındaki detaylar öne çıktı.

Dikkatli sosyal medya kullanıcıları Kılıçdaroğlu'nun 2022'de çektiği videodan fotoğraf karesi alarak mutfaktaki değişiklikleri kıyasladı.

"SELVİ HANIMA AİRFRYER ALMIŞ"
En dikkat çeken ayrıntı son aylarda popüler olan airfryer mutfak aleti oldu. 2022 yılındaki videoda, mutfak tezgahında airfryer bulunmazken dün akşam çektiği videoda airfryer olması üzerine sosyal medya kullanıcıları "Kemal bey Selvi hanıma airfryer almış", "Yedinci ok hanımcılık" şeklinde yorumlar yaptı.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu video yayınladı: Söylediklerinden çok mutfağındaki airfryer ve bulaşık deterjanı gündem oldu - Resim : 1

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu video yayınladı: Söylediklerinden çok mutfağındaki airfryer ve bulaşık deterjanı gündem oldu - Resim : 2

"BULAŞIK DETERJANINDA SINIF ATLAMIŞ"
Dikkat çeken bir diğer detay da mutfak tezgahındaki bulaşık deterjanı markasının değişmesi oldu. 2022 yılındaki videoda tezgahta pril marka deterjan yer alırken dün akşamki videoda fairy marka deterjanın olması kullanıcıların, "Bulaşık deterjanında sınıf atlamış" şeklinde yorumlarıyla öne çıktı.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu video yayınladı: Söylediklerinden çok mutfağındaki airfryer ve bulaşık deterjanı gündem oldu - Resim : 3

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu video yayınladı: Söylediklerinden çok mutfağındaki airfryer ve bulaşık deterjanı gündem oldu - Resim : 4

BİLEKLİĞİNİN ANLAMI MERAK EDİLDİ
Kılıçdaroğlu'nun kolundaki bileklik de izleyicilerin gözünden kaçmadı. Kılıçdaroğlu'nun, çok eski bir Balkan geleneği olan marteniçka bilekliği taktığı görüldü. Dikkat çeken ayrıntı sosyal medya kullanıcıların merakına sebep oldu.

Geçtiğimiz yıllarda da marteniçka bilekliği takan Kılıçdaroğlu "Kırklareli'ye gittim. Bu bileklik Balkan geleneği. Dilek tutulup bileklik takılıyormuş. Leylek görüldükten sonra çıkarılıyor. Daha henüz leyleği görmedim. İzmir'e gittim leylek var mı diye göremedim. Aydın'da göremedim. Bugün Hatay'da göremedik. Bakalım yarın Antalya'da görürsek çıkaracağız bilekliği. Dileğimiz inşallah yerine gelir" ifadelerini kullanmıştı.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu video yayınladı: Söylediklerinden çok mutfağındaki airfryer ve bulaşık deterjanı gündem oldu - Resim : 5

MARTENİÇKA NEDİR?
Marteniçka, Martipi ya da Martenitsa, Balkan ve Trakya coğrafyasında 1 Mart'tan itibaren Mart ayı boyunca bileklere takılan bilekliklere ve süslemelere verilen isimdir. Eski bir Bulgar geleneği olarak bilinse de Marteniçka, tüm Balkan coğrafyasında bilinen hatta Türkiye'de de Balkan göçmenleri sebebiyle her sene kutlanan bir bahar ritüelidir. Doğa takvimine göre Şubat ayının sonunda leyleklerin göç için yola çıktığı biliniyor. Leyleklerin göç için yola çıkması baharın gelişinin bir göstergesi kabul ediliyor. Mart ayında kırmızı ve beyaz iplerle hazırlanmış bu bileklikler ve süsler iyilik, sağlık, bereket dilekleriyle bileklere bağlanıyor ve Mart ayı boyunca bileklerde kalıyor. Mart ayında senenin ilk leyleği görüldüğü zaman bileklerden çıkarılıp meyve veren bir ağaca bağlanıyor. Mart ayında leylek görülürse marteniçka takılırken dilenen dileklerin gerçekleşeceğine inanılıyor.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu video yayınladı: Söylediklerinden çok mutfağındaki airfryer ve bulaşık deterjanı gündem oldu - Resim : 6