Seçimler sonrasında istifa etmesi bekleniyordu! 'Tek adam demokrat' ne yapacak?

Cumhurbaşkanlığı ikici tur seçimlerini kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "kaybeden çekilsin, kazanan gelsin" sözleri hatırlatılarak peş peşe istifa çağrıları yapılmıştı. Seçimler sonrasında herkesin merak ettiği konu Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlıktan istifa edip etmeyeceği oldu. Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi yazdı: "Kılıçdaroğlu ‘10 yıl daha buradayım’ diyor."

Seçimler sonrasında istifa etmesi bekleniyordu! 'Tek adam demokrat' ne yapacak?

28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen 2. tur seçimlerinin kazananı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısında aldığı yüzde 52,18 oy oranıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. 

Bu yenilginin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kaybeden çekilsin, kazanan gelsin" sözleri hatırlatılarak peş peşe istifa çağrıları yapıldı.

Tüm bu istifa çağrılarına karşı cevapsız kalan Kılıçdaroğlu'nun yapacağı hamle merak edilirken, Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin yazdığı yazı akılları karıştırdı.

Seçimler sonrasında istifa etmesi bekleniyordu! 'Tek adam demokrat' ne yapacak? - Resim : 1

Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?

Yoksa 10 yıl daha burada mı? Kılıçdaroğlu'nun istifa etmeyeceği kesinleşirse yeni döneme ilişkin stratejisi nasıl olacak?

En önemlisi Millet İttifakı sürecek mi?

İşte tüm detaylar...

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında vatandaşların merak ettiği soruları yanıtladı. 

Seçimler sonrasında istifa etmesi bekleniyordu! 'Tek adam demokrat' ne yapacak? - Resim : 2

Selvi, yazısında şunları dile getirdi:

28 Mayıs günü CHP'liler için umut olan Kılıçdaroğlu'nun 29 Mayıs Pazartesi günü yine CHP'liler tarafından istifasının istenmesi parti içerisindeki kırılmaları gösteriyor. 

Bu konuda Kılıçdaroğlu'nun yine de şanslı olduğunu, hakkında linç kampanyası başlamadığını belirten Selvi, şunları dile getirdi:

Kılıçdaroğlu yine şanslı. Linç kampanyası başlatmadılar. Meral Akşener’e, Muharrem İnce’ye, Sinan Oğan’a karşı yürüttükleri linç kampanyasını hatırlayınca Kılıçdaroğlu haline şükretsin. Ama bu işin garantisi yok. Eğer Ekrem İmamoğlu’nun önünü kapatırsa Kılıçdaroğlu da linçten nasibini alır.

Seçimler sonrasında istifa etmesi bekleniyordu! 'Tek adam demokrat' ne yapacak? - Resim : 3

TEK ADAM 

Yazısında Kılıçdaroğlu'nun 'kaybeden çekilsin, kazanan gelsin' sözlerini hatırlatarak hala bir istifa olmamasının normal olmadığını dile getiren Selvi şu ifadeleri kullandı:

Ha bu arada seçimleri kaybettiği halde Kılıçdaroğlu’nun istifa etmemesi normal mi? Tek adam dedikleri, diktatör olarak ilan ettikleri Erdoğan ilk turda yüzde 0.5 oranında oy alamadığı için milletin kararı baş üstüne diyerek ikinci tura hazırlandı. Erdoğan her girdiği seçimlerde açık fark arayla kazandığı, yüzde 50’nin altına düşmediği halde tek adam, şimdiye kadar girdiği hiçbir seçimi kazanamadığı halde istifa etmeyen Kılıçdaroğlu, “Demokrat dede”. Kılıçdaroğlu değil miydi kaybeden çekilsin, kazanan gelsin diyen? Kılıçdaroğlu değil miydi ciddi bir katkım olmazsa koltuğa yapışmam bırakırım, diyen. Gerçi bunlar 27 Mayıs darbesine de devrim demişlerdi. Bunlarda darbe yapan, devrimci koltuğuna yapışan “demokrat dede”, demokrasinin ürünü olan Menderes ve Erdoğan ise diktatör!

 KILIÇDAROĞLU'NUN YENİ DÖNEM STRATEJİSİ NASIL OLACAK?

Selvi,

"Seçimlerden sonra Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi yönünde baskılar yapılıyor. Sadece muhalif gazeteciler değil, perde arkasında Ekrem İmamoğlu bu yönde çalışmalar yapıyor. Zaten 29 Mayıs sabahı, “Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın, değişmeyen tek şey değişimdir” diye tweet atarak Kılıçdaroğlu’na karşı bayrak açtı.

Peki, Kılıçdaroğlu çekilmeyi düşünüyor mu?

Hayır. Tam aksine CHP Genel Başkanlığı’nda kalma konusunda her zamankinden daha kararlı.

Seçimlerden sonra kendisini ziyaret eden bir gruba, “10 yıl daha buradayım. İstifa etmeyeceğim” diyor.

Gördünüz mü “demokrat dede”yi. Dede çekilsin diye daha çok beklersiniz. 10 yıl daha buradayım diyor. Dede sizin hepinizi siyasetten emekli edecek." ifadelerini kullandı.

Seçimler sonrasında istifa etmesi bekleniyordu! 'Tek adam demokrat' ne yapacak? - Resim : 4

PEKİ MİLLET İTTİFAKI SÜRECEK Mİ?

Selvi, Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nı sürdürmek istediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Kılıçdaroğlu, önümüzdeki dönem de Millet İttifakı’nı sürdürmek istiyor. Yerel seçimlere Millet İttifakı’yla birlikte gitmeyi hedefliyor. Çünkü son yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı ittifak sayesinde ve HDP’nin batıda aday çıkarmaması nedeniyle kazanmıştı. Ancak Millet İttifakı’nın devam edip etmeyeceği büyük ölçüde Meral Akşener’in kararına bağlanmış durumda.
cumhurbaşkanlığı seçimi Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener CHP
Asiye Dinçsoy'dan skandal sözler 2. tur kesin seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak? Erdoğan, Bahçeli ile ne görüştü? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli görüştü