SON DAKİKA! Ümit Özdağ'dan flaş açıklama! Kılıçdaroğlu ile görüşüp açıklayacağım

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklediğini açıklamasının ardından kendisinin kimi destekleyeceğini Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmeden sonra duyuracağını söyledi. Seçimlerin ikinci turunda kimi destekleyeceğini bugün saat 13.00'te açıklayacağını duyuran Özdağ, kararını erteledi. Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme daha yapacağını belirten Özdağ, "Yarın saat 11'de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte açıklama yapacağız" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ikinci turla ilgili kararını daha sonra açıklayacak. Özdağ, bu akşam Kılıçdaroğlu’yla tekrar görüşecek.

Özdağ, partisinin hangi cumhurbaşkanı adayını destekleyeceğini normalde bugün saat 13.00'te yapacağı basın açıklamasıyla duyurmayı planlıyordu.

SON DAKİKA! Ümit Özdağ'dan flaş açıklama! Kılıçdaroğlu ile görüşüp açıklayacağım - Resim : 1

12.45'te kameralar karşısına geçen Özdağ kararını ertelediğini şu sözlerle açıkladı:

"KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞÜP AÇIKLAYACAK"
""Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız. Bu toplantıda 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına dönmesini güvence altına alacak, 11 milyar dolara ulaşan ekonomik maliyetinin Türk halkının sırtından atılmasını temin edecek ve Anayasa'nın 4 maddesini güvence altına alacak, PKK, FETÖ, IŞİD gibi terör örgütleriyle bir mücadeleyi öngören protokol görüşmelerini ilerletmiş bulunuyoruz. Nihayetlenmedi. Bu görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz. Olumlu giden süreci olumlu tamamlayacağımıza inanıyorum. Başarabilirsek yarın saat 11.00'de Sayın Kılıçdaroğlu ile açıklama yapmayı planlıyoruz."

SON DAKİKA! Ümit Özdağ'dan flaş açıklama! Kılıçdaroğlu ile görüşüp açıklayacağım - Resim : 2

"KENDİ POLİTİK TERCİHİDİR"
Sinan Oğan'ın dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurması üzerine Ümit Özdağ "Sinan Bey'in kendi takdiridir. Zafer Partisi'ni bağlamamaktadır. Sinan Bey ile farklı düşünüyoruz. Kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz. Üzerinde durmuyoruz. Biz Sinan Bey ile yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık. Biz hala kapıları kapatmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA! Ümit Özdağ'dan flaş açıklama! Kılıçdaroğlu ile görüşüp açıklayacağım - Resim : 3

SAAT 11.00'DE DUYURACAĞI SÖYLENMİŞTİ
Zafer Partisi'nin resmi Twitter hesabından da Cumhurbaşkanlığı seçimi ve ATA İttifakı hakkında şu açıklama yapıldı:
"Aziz Türk Milleti, Ata İttifakı, ortak karar alma ve hareket etme tercihlerinden vazgeçmiştir. Bugünden itibaren, taraflar sadece kendi adlarına karar alacaktır. Bu sebeple Zafer Partisi'nin kararını, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ, yarın saat 11.00'de düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur..."

SON DAKİKA! Ümit Özdağ'dan flaş açıklama! Kılıçdaroğlu ile görüşüp açıklayacağım - Resim : 4

NUMAN KURTULMUŞ İLE BİR ARAYA GELDİ
Ümit Özdağ dün ilk olarak AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile bir araya gelmişti. Numan Kurtulmuş, "Terörle mücadele ve göç sorunu olduğu konusunda hemfikiriz" diyerek görüşmenin gündem maddesini özetlerken, Suriyelileri gönderme konusunda 'onurlu ve gönüllü bir geri dönüş' vurgusu yaptı. Özdağ ise Kurtulmuş'un aksine "Suriyelilerin gönüllü geri dönüşü değil ‘gerekirse zorla’ gönderilmesini savunuyoruz" dedi.

SON DAKİKA! Ümit Özdağ'dan flaş açıklama! Kılıçdaroğlu ile görüşüp açıklayacağım - Resim : 5

KEMAL KILIÇDAROĞLU İLE AKŞAM YEMEĞİNDE BULUŞTU
Özdağ daha sonra, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

SON DAKİKA! Ümit Özdağ'dan flaş açıklama! Kılıçdaroğlu ile görüşüp açıklayacağım - Resim : 6

Yurt dışında oy sayısında artış! Akşener'den Sinan Oğan'ın kararına ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazarlık yapmadık AK Parti'den Sinan Oğan'ın desteğine dair açıklama