Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan HÜDA PAR'ı eleştirenlere net yanıt: Biz Macron'un eli İle Kılıçdaroğlu'na, Putin'in eli ile Akşener'e vurmayız

Cumhur İttifakı ortaklarından HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisine ve ittifaka gelen eleştirilere net bir dille yanıt verdi. Bazı konularda farklılaştıklarını kabul eden Yapıcıoğlu, "Biz; Biden'in eliyle Erdoğan'a vurmayız. Macron'un eliyle Kılıçdaroğlu'na vurmayız. Putin'in eliyle Bahçeli'ye, Akşener'e vurmayız" dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, geçtiğimiz gün Bursa'da Muşlu hemşerilerle bir araya geldi. Burada konuşan Yapıcıoğlu, Cumhur İttifakı çatısı altında birlik mesajı verdi.

İttifak içerisindeki sıkça eleştirilen parti olan HÜDA PAR'ın bazı konularda farklı düşündüğünü kabul eden Yapıcıoğlu, "Biz; Biden'in eliyle Erdoğan'a vurmayız. Macron'un eliyle Kılıçdaroğlu'na vurmayız. Putin'in eliyle Bahçeli'ye, Akşener'e vurmayız. Birbirimizle bazı konularda farklılaşabiliriz ama elin gavuru işimize burnunu soktuğunda bir olur hep beraber ona vururuz" dedi.

Yapıcıoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
"Biz asla şu veya bu adaya oy vermiş herhangi bir kardeşimizi tercihinden dolayı öteki olarak görüp ona düşman veya hain nazarıyla bakmadık, bundan sonra da bakmayacağız. Hiç kimseyi tercihinden dolayı öteki olarak görüp ona düşman veya hain nazarıyla bakmadık, bundan sonra da bakmayacağız.

"MACRON'UN ELİ İLE KILIÇDAROĞLU'NA, PUTİN'İN ELİ İLE AKŞENER'E VURMAYIZ"
Bediüzaman Said Nursi'nin 'Antranik'in eli ile Enver'e, Venizelos'un eli ile Said Halim'e vurmam; benim nazarımda vuran da sefildir. Hükümetimiz yanlış mı yaptı onun hesabını biz sorarız. Bırakın hükümeti, biz Biden'ın eli ile Erdoğan'a vurmayız. Biz Macron'un eli ile Kılıçdaroğlu'na da vurmayız. Biz Putin'in eli ile Bahçeli’ye, Akşener'e ya da diğerlerine vurmayız. Bizim kendi sorunlarımız bizim aramızdadır. Biz birbirimiz ile bazı konularda farklılaşabiliriz; bazen sert de tartışırız ama elin gâvuru işimize elini, burnunu soktuğunda bir olur hep beraber ona vururuz. 

"KARŞISINDAKİNİ APTAL YERİNE KOYANIN KENDİSİ APTALDIR"
Yarın öbür gün muhtemel ki CHP'nin sözcüleri çıkarak; Amerika bizi sevmiyor, kaybedelim diye böyle söylüyor diyebilir. Derler, diyebilirler ama kimse aptal değil. Sadece kim aptal biliyor musunuz? Karşısındakini aptal yerine koyanın kendisi aptaldır."

Bu iddialar çok konuşulur: 40 başkandan onay var mı? Cumhurbaşkanı'nın ilk yurt dışı ziyareti nereye olacak? Özlem Gürses önce ‘CHP Genel Merkezi'nde çok kişi ağladı’ dedi sonra kendisi de ağladı! Milletvekili seçim sonuçları kesinleşti