Karabük Üniversitesi ile ilgili paylaşımlarda 10 şüpheliden 8'i gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Karabük Üniversitesi'nde meydana gelen olaylar ile ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemleri ile ilgili "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından gözaltı kararı alınan 10 şüpheliden 8'i yakalandı.

Karabük Üniversitesi ile ilgili paylaşımlarda 10 şüpheliden 8'i gözaltı
  • Instagram'daki "Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası" adlı hesapta Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişki yaşayan Türk erkek ve kadın öğrencilerin paylaşımları, tartışılmaya devam ediyor.

Karabük Üniversitesi ile ilgili paylaşımlarda 10 şüpheliden 8'i gözaltı - Resim : 2

  • Mesajlarda, öğrencilerin bazılarının HPV, bazılarının da HIV kuşkusuyla hastaneye gittiği iddia edilmişti.

Karabük Üniversitesi ile ilgili paylaşımlarda 10 şüpheliden 8'i gözaltı - Resim : 4

  • Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" niteliğinde paylaşımlar yaptığı tespit edilen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Karabük Üniversitesi ile ilgili paylaşımlarda 10 şüpheliden 8'i gözaltı - Resim : 6

  • Başsavcılığın talimatı üzerine, emniyet ekiplerince 8 şüpheli gözaltına alınırken 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği öğrenildi.

Karabük Üniversitesi ile ilgili paylaşımlarda 10 şüpheliden 8'i gözaltı - Resim : 8

2024’TE SADECE BİR ÖĞRENCİDE HASTALIK ÇIKTI

  • İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sosyal medyadaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve herhangi bir HIV ve HPV vakasında artış olmadığını dile getirmişti.

Karabük Üniversitesi ile ilgili paylaşımlarda 10 şüpheliden 8'i gözaltı - Resim : 10

Bayram tatili ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı? Cuma hutbesi yayınlandı mı, konusu nedir? Fitre ne kadar 2024? Fitre ne zaman verilir? Cübbeli Ahmet'ten ihraç yanıtı