NATO Zirvesi'nin gerçeği: Türkiye Avrupa'nın güvenlik mimarisinde en hayati nokta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO'daki temasları sonrasında gazeteci Abdulkadir Selvi, Türkiye'nin sadece bir istikrar adası değil, istikrarlaştırıcı bir güç olduğunu vurguladı. NATO'nun en güçlü ordularından bir olan Türkiye'nin önemine vurgu yapan Selvi, "Avrupa’nın güvenlik mimarisinin en hayati noktasında Türkiye yer alıyor" ifadelerine yer verdi.

NATO Zirvesi'nin gerçeği: Türkiye Avrupa'nın güvenlik mimarisinde en hayati nokta

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Litvanya'daki NATO Liderler Zirvesi kapsamında gerçekleştirdiği görüşmeleri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajlarını yorumlayan gazeteci Abdulkadir Selvi, "Bugün Türkiye, sadece bir istikrar adası değil, istikrarlaştırıcı bir güç..." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO aile fotoğrafı
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO aile fotoğrafına katıldı

İşte Abdulkadir Selvi'nin "Erdoğan, Batı’ya ne mesaj vermiş oldu?" başlıklı yazısındaki detay;

ERDOĞAN'IN KURDUĞU STRATEJİK OYUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurduğu stratejik oyun, Avrupa’nın kendisiyle yüzleşmesini sağladığı için çok kıymetli bulunuyor. Avrupa’nın güvenlik mimarisinin en hayati noktasında Türkiye yer alıyor. Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyelik süreci Türkiye’nin önemini hatırlattı. Rusya ile Ukrayna arasında oynadığı rol bunu gösterdi. Fakat bunların yanında terörizmle mücadele, kitlesel göç dalgalarının engellenmesi, insani yardımlar, iklim kriziyle mücadele, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığının ortadan kaldırılması noktasında Türkiye son derece merkezi bir aktör konumunda. Türkiye, yıllar yılı kendi iç çelişkileriyle istikrarsızlaştırılabilen, terör örgütleriyle dizayn edilebilen bir ülkeyken bugün itibarlı bir bölgesel güç ve küresel bir oyuncu. Bugün Türkiye, sadece bir istikrar adası değil, istikrarlaştırıcı bir güç...

NATO Zirvesi'nin gerçeği: Türkiye Avrupa'nın güvenlik mimarisinde en hayati nokta - Resim : 2

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN UÇAKTA AB'YE MESAJ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya dönüşü uçakta gazetecilere değerlendirmede bulunmuştu.

AB üyeliğinin yeniden canlanmasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa Birliği üyelik sürecimizin yeniden canlandırılması noktasında olumlu bir kanaat hâkim. Türk ekonomisine çarpan etki yapacak Gümrük Birliğinin güncellenmesi müzakerelerini de hızlandıracağız. Vize serbestisinde de mesafe alacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

NATO Zirvesi'nin gerçeği: Türkiye Avrupa'nın güvenlik mimarisinde en hayati nokta - Resim : 3

Recep Tayyip Erdoğan NATO Türkiye
Hakim ve savcılar dikkat! Terfi listesi Resmi Gazete'de! İşte yeni görev listesi Tüm camilerde eş zamanlı sela okunacak AK Partili isim: İmamoğlu'nun 'Değişim' maskesinin altında pazarlık var Meclis'te yeni grup iddiası!