Mansur Yavaş: Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak İmamoğlu ile beni ilan edelim, diğer genel başkanlarımız da milletvekili olsunlar ve partilerinin başında olsunlar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Teke Tek programında Fatih Altaylı'ya açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Bizim makam mevki derdimiz yok, Belediye Başkanlıkları güzel makamlar. Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik; Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik. Bu benim fikrim ama takdir masanın" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Teke Tek programında Fatih Altaylı'ya açıklamalarda bulundu. Mansur Yavaş, konuşmasında, "Sayın Akşener büyük teveccüh gösterdi. Biz devam etmesi gerektiğini düşünüyorduk. Sayın Akşener dedi ki, 'O zaman elinizi taşın altına sokacaksınız, uzlaşma bu şekilde gerçekleşir' dedi. Bizim makam mevki derdimiz yok. Ankara, İstanbul belediye başkanlıkları güzel makamlar. Sayın Akşener'in arzusu üzerine 'Sizin orada olmanız, yönetimde etkili şekilde vatandaşla kurduğunuz bağın devam etmesi gerekir' dedi. Bu da uygun bulundu." ifadelerini kullandı.

"MİLLETVEKİLİ OLSUN PARTİLERİNİN BAŞINDA DURSUNLAR"
Mansur Yavaş, konuşmasına "Meral Hanım önerdi, sayın genel başkanımız da kabul etti. Son gün oldu, birkaç saate sıkıştı. Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik. Kendi grupların başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın." sözleri ile devam etti.

Mansur Yavaş
Seçim yaklaştıkça siyasette heyecan artıyor! İki anket, iki farkı sonuç Savcı Sayan istifa etti İnce'den 'kararım kesin' mesajı