Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken yazı! Sinan Oğan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan anlaştı mı? Hangi maddelerde mutabık kalındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan kararını bugün açıklayacak. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, kaleme aldığı yazısında Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 4 maddede mutabakata vardığını ve Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini yazdı.

Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken yazı! Sinan Oğan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan anlaştı mı? Hangi maddelerde mutabık kalındı

2. tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçiminde gözler ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'a kaldı. 2. tura kalamasa da 2 milyon 700 binden fazla oy ile yüzde 5'i buldu ve kilit isim oldu.

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüşmüştü. Sinan Oğan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'la.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Sinan Oğan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anlaştığını duyurdu.

İşte Abdulkadir Selvi'nin "Sinan Oğan’ın kararı ne olacak?" başlıklı yazısında değindiği kritik noktalar...

Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken yazı! Sinan Oğan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan anlaştı mı? Hangi maddelerde mutabık kalındı - Resim : 1

POZİTİF BİR GÖRÜŞME
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sinan Oğan arasındaki görüşme 1 saat sürmüştü. İki taraftan da “pozitif” bir görüşme olduğu mesajını aldım.

Sinan Oğan Ankara’ya döndükten sonra Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Sonuçta bir karar verildi. Alınan karar ikinci tur seçime damga vuracak kadar önemli. Kararın bugün Sinan Oğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken yazı! Sinan Oğan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan anlaştı mı? Hangi maddelerde mutabık kalındı - Resim : 2

SİNAN OĞAN’IN İLKELERİ
Sinan Oğan’ın kararına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmeye geleceğim ama önce ortaya koyduğu 5 maddelik ilkelere dikkatinizi çekmek istiyorum.

Çünkü Oğan ile Erdoğan arasındaki görüşmenin ana temasını bu ilkeler oluşturmuş.

1- Anayasa’nın ilk dört maddesinin değişmezliği.

2- Madde 66’da yer alan Türklüğün Anayasa’dan çıkarılma girişiminin karşısında set kurulması.

3- Sığınmacıların gönderilmesi.

4- Terör örgütleri ve onların siyasi yapıları ile araya mesafe konulması.

5- Ekonomik krizin temel sebepleri olan faiz, enflasyon, sonuç sarmalından kurtulunması.

Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken yazı! Sinan Oğan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan anlaştı mı? Hangi maddelerde mutabık kalındı - Resim : 3

MUTABAKAT METNİ

Ama Sinan Oğan sadece bir açıklama yapmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la vardıkları mutabakatı açıklayacak.

Mutabakatın 4 maddeden oluştuğu söyleniyor.

1- Anayasa’nın ilk dört maddesinin değişmezliği. Anayasa’daki Türk tanımının çıkarılmasına yönelik çabalara izin verilmemesi.

2- Her türlü terör örgütüyle ve terörle mücadele.

3- Sığınmacıların bir plan dahilinde tedrici olarak gönderilmesi.

4- Uluslararası piyasalarla uyumlu, faiz politikalarında daha esnek olan bir ekonomi politikasının dizayn edilmesi.

Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken yazı! Sinan Oğan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan anlaştı mı? Hangi maddelerde mutabık kalındı - Resim : 4

EKONOMİYE DİKKAT
Sinan Oğan’ın açıklaması beklenen mutabakat metninin 4’üncü maddesi dikkatinizi çekmiştir.

Ekonomi bu seçimlerde AK Parti’nin en çok zorlandığı alan oldu. Fiyat artışları, zamlar ve hayat pahalılığı ile yüksek kiralar AK Parti’nin oylarını düşürdü.

EKONOMİDE POLİTİKA DEĞİŞİKLİĞİ SİNYALİ
Sinan Oğan’la yapılan mutabakatın ekonomiyle ilgili yönü aynı zamanda bir politika değişikliğine işaret ediyor.

4- Uluslararası piyasalara uyumlu, faiz politikalarında daha esnek olan bir ekonomi politikasının dizayn edilmesi maddesinin piyasalarda olumlu karşılanacağını umuyorum.

AK Parti’nin en başarılı olduğu alan ekonomiydi. Politika değişikliği ve yeni ekonomi politikalarına uygun ekonomi yönetimiyle bu sorunların çözülmesi sağlanabilir.

Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken yazı! Sinan Oğan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan anlaştı mı? Hangi maddelerde mutabık kalındı - Resim : 5

Bakan Soylu Beyoğlu sokaklarında bakın nasıl gezdi Karar öncesi dikkat çeken açıklama! Çağrılar cevapsız kalmadı! Oy ve Ötesi'ne yapılan başvuru 3 kat arttı Erdoğan'dan 28 Mayıs mesajı " Rekor bir oyla tamamlayacağız"