Sinan Oğan kararını bugün açıklıyor! Öncesinde dikkat çeken sözler söyledi: Ümit Özdağ ile görüş ayrılığı mı var?

Seçimin ikinci tura kalmasıyla yüzde 5'lik oy alan Sinan Oğan'ın kime destek vereceği gündemdeki sıcaklığını koruyor. Oğan, kararını bugün saat 17.00'de açıklayacağını duyurmuştu. Karar öncesi Oğan'dan sıcak bir başlık geldi. Yol arkadaşı Ümit Özdağ ile görüş ayrılığı yaşadığı düşünülen Sinan Oğan, konuya ilişkin "Ümit Özdağ ile kararımız aynı olmak zorunda değil" dedi. 

Sinan Oğan kararını bugün açıklıyor! Öncesinde dikkat çeken sözler söyledi: Ümit Özdağ ile görüş ayrılığı mı var?

ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 2. tur seçimlerinde hangi adayı destekleyeceğini bugün saat 17.00'de düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacağını duyururken, beklenen basın toplantısı öncesinde dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz hafta Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmiş, Sinan Oğan ise Dolmabahçe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmişti.

Sinan Oğan kararını bugün açıklıyor! Öncesinde dikkat çeken sözler söyledi: Ümit Özdağ ile görüş ayrılığı mı var? - Resim : 1

ATA  İTTİFAKI'NDA İLK DESTEK MİLLET İTTİFAKI'NA
Her iki görüşme sonrasında kimin destekleneceği konusunda bir açıklama yapılmadı ancak, ATA İttifakı bileşenlerinden Adalet Partisinin Genel Başkanı Vecdet Öz, parti olarak ikinci turda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini duyurdu.

Oğan da gerekli istişareleri tamamlayarak kararını açıklayacağını söyledi.

Sinan Oğan kararını bugün açıklıyor! Öncesinde dikkat çeken sözler söyledi: Ümit Özdağ ile görüş ayrılığı mı var? - Resim : 2

KURTULMUŞ İLE ÖZDAĞ GÖRÜŞECEK
Bu arada AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bugün Ümit Özdağ ile bir görüşme gerçekleştirecek. Zafer Partisi Genel Merkezindeki basına kapalı görüşmenin saat 14.00’te yapılacağı belirtildi. 

Sinan Oğan kararını bugün açıklıyor! Öncesinde dikkat çeken sözler söyledi: Ümit Özdağ ile görüş ayrılığı mı var? - Resim : 3

OĞAN CUMHUR'A ÖZDAĞ MİLLET'E Mİ YAKIN?
Sinan Oğan'ın şimdiye kadarki açıklamalarından Cumhur İttifakı'na yakın olduğu düşünülüyor. Ümit Özdağ'ınsa Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın olduğu ancak tarafsız kalacağı konuşuluyor. 

Sinan Oğan kararını bugün açıklıyor! Öncesinde dikkat çeken sözler söyledi: Ümit Özdağ ile görüş ayrılığı mı var? - Resim : 4

"FARKLI DÜŞÜNEBİLİRİZ"
İşte kulislerde konuşulan görüş ayrılığı konusunu İsmail Saymaz, Sinan Oğan'a yöneltti. 

Oğan, kendisine yöneltilen "Özdağ'ın tarafsız kalacağı, sizin Erdoğan'ı destekleyeceğiniz doğru mu?" sorusuna "Ümit beyle tüm süreci istişareyle götürüyoruz. Hatta farklı şeyler düşünsek de istişare ediyoruz. Aramızda sıkıntı yok. Her şeyi konuşuyoruz. Sadece Ümit beyle değil, diğer arkadaşlarla da. Ümit beyle dostluğumuz ve hukukumuz var. Ancak kararımız aynı olmak zorunda değil. Farklı düşünebiliriz. Aynı düşünmek zorunda değiliz. Tamamı aynı tavrı destekleyecek diye bir şey yok" yanıtını verdi.

Sinan Oğan kararını bugün açıklıyor! Öncesinde dikkat çeken sözler söyledi: Ümit Özdağ ile görüş ayrılığı mı var? - Resim : 5

GÖRÜŞMELERDE NE TEKLİF EDİLDİ?
Oğan, “Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ile yaptığınız görüşmelerde size bir teklifte bulunuldu mu?" sorusuna da şöyle yanıt verdi:
"İkisine de 'Sizden şunu istiyorum' diye bir teklifle gitmedim. İlkeler bazında konuştum. Dolayısıyla, anlaşacağım ve destekleyeceğim tarafla ilgili ilkeler bazında karar vereceğim. Asla 'Şunu aldık, şunu verin' olmayacak. Beni birçok şeyle suçluyorlar. Benim öyle bir talebim ve niyetim yok.

Sinan Oğan kararını bugün açıklıyor! Öncesinde dikkat çeken sözler söyledi: Ümit Özdağ ile görüş ayrılığı mı var? - Resim : 6

KARARINI BUGÜN SAAT 17.00'DA DUYURACAK
Bugün saat 17.00'da düzenleyeceği bir basın toplantısıyla kararını duyuracağını aktaran Sinan Oğan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu ile ilgili tutumumuzu yarın saat 17.00'da düzenleyeceğimiz bir basın toplantısı ile açıklayacağız. Yaptığımız istişarelerin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yarınki görüşmeler ve istişareler de tamamlandığında artık kararımızı netleştirip, bunu Türk milletinin aziz evlatları ile paylaşmış olacağız. Kararımızı herhangi bir saikle değil, Türk milletinin geleceği, ülkemizin birlik ve bütünlüğü ile istikrarının önemli olacağını, ayrıca meselelere farklı beklentiler ile değil, ilkeler bazında baktığımızın da bilinmesini isteriz."

Çağrılar cevapsız kalmadı! Oy ve Ötesi'ne yapılan başvuru 3 kat arttı Erdoğan'dan 28 Mayıs mesajı " Rekor bir oyla tamamlayacağız" Kilit isim Sinan Oğan kimi destekleyecek? Kararını açıklayacağı saat belli oldu AK Parti'nin oyları neden düştü?