AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranını aktardı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz katıldığı bir televizyon programında 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan seçimlere dair son durumu aktardı. Yavuz seçimlere ilişkin yaptığı konuşmasında AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranını son araştırmalar ışığında paylaştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranını aktardı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, CNN Türk ekranlarında, yaklaşan seçime dair Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'un açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranını aktardı - Resim : 1

YENİDEN REFAH PARTİSİ'NİN 6284 İSTEĞİ
Kadın haklarına ilişkin Yeniden Refah Partisi'nin anormal bir teklifi olmadı. Haksızlık edemem, haklarını yiyemem. Bizim de olmadı, olamaz. Cumhurbaşkanımız bu konuda çok titizdir

HÜDA PAR'A KAÇ VEKİL VERİLDİ?
Biz HÜDA PAR'la çok rahat oturduk ve kalktık. Ne yapacağımıza çok hızla karar verdik. Bizim listemizden yer vereceğiz. Karşılıklı uzlaşı içinde, bazı illerde net kazanabilecekleri yerlerden olmak üzere bir listede hızlıca anlaştık.

ANAP VE DSP İLE CUMHUR İTTİFAKI BÜYÜMEYE DEVAM MI EDECEK?
Bana herhangi bir direktifte bulunulmadı. Biz partileri birleştirmiyoruz. Her parti kendi hükmü şahsiyetiyle orada duruyor. En fazla eleştirilen konu "Hizbullah'ın devamıdır" "Asla alakamız yoktur" diye ifade ediyorlar. Biz ilkeler doğrultusunda bir araya geldik. Böyleyken mesele Cumhurbaşkanımıza desteği nasıl artırırızdan bakıyoruz. Geçmiş dönemde de HÜDA PAR destek vermişti, listelerden yer vermemiştik. Bu dönem listelerden yer veriyoruz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranını aktardı - Resim : 2

3 DÖNEM KURALI UYGULANACAK MI?
Bu partide 22 yıldır siyaset yapıyorum. 13 yıldır da genel merkezde Seçim katındayım. Bu kadar önemli görevleri bu parti vermişler. Milletvekilliği dışında çok önemli görevler yapmışız. Biz statülere, makamlara değil davalara partiyiz. Asıl olan dava bilinci. Orada bir sorun yok, ortadan kalkmıyor. Bize davaya katkı sağlayacak neyse ona destek vermemiz gerekiyor. Partinin daha lehine olan bir şeyi savunması kadar doğru bir şey olamaz. Değişim beklentisi var. Geçmişte iyi yönettik, daha da iyi yöneteceğiz. Bunun karar mercii MYK'dır. Değişim beklentisi var, MYK ve MKYK karar alacak. O karar verilinceye kadar biz düşüncelerimizi net bir şekilde koyabiliriz. Buradan baktığımda da doğrudur.

ANKETLERDE AK PARTİ VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DURUMDA?
ARGE ekibimizin yaptığı son ankete göre Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 53. AK Parti'nin oyu da yüzde 41'i geçiyor. HDP'nin aday çıkarmamasının anlamı, HDP-PKK Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istiyor. 

CHP'li Sarı'dan tepki çeken hesaplaşacağız sözleri Kemal Kılıçdaroğlu için yeni seçim klibi çıktı! Gaye Su Akyol'dan tepki AK Parti'nin seçim kampanyası netleşiyor Fatih Erbakan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler