Bu akşam Maltepe'de vatandaşlarla bir araya gelecek olan İmamoğlu değişim ve mücadele çağrısında mı bulunacak?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,16 oranında oy alarak Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu geride bıraktı. Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kazanamamasının ardından 6'lı masadan peş peşe tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı olduğu seçimlerin ardından Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından açıklama yaparak "her şey yeniden başlıyor" dedi. İddialara göre İmamoğlu bu akşam değişim çağrısı yapacak.

Bu akşam Maltepe'de vatandaşlarla bir araya gelecek olan İmamoğlu değişim ve mücadele çağrısında mı bulunacak?

14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların yeterli oy oranlarına ulaşamaması neticesinde seçim ikinci tura kalmıştı. Dün cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu gerçekleştirildi. İlk turun ardından çalışmalarına devam eden ve seçmene umut aşılayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında aldığı yüzde 47,84 oy oranıyla geride kalarak cumhurbaşkanlığını kazanamadı. Bunun ardından 6'lı masadan peş peşe tepkiler gelirken İBB B Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ne diyeceği merak ediliyordu.

Dün hiçbir açıklama yapmayıp bugün sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, "Bu sonuçların güzel ülkemize hayırlar getirmesini elbette temenni ediyorum. Türkiye'nin şimdi hızlıca normalleşmeye ve gerçek sorunlarına çözüm bulmaya acilen ihtiyacı vardır. Bugün büyük hayal kırıklığı yaşayan on milyonların olduğunun farkındayım. Sakın ama sakın umutsuzluğa kapılmayın. Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın, değişmeyen tek şey değişimdir. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç asla beklemeyeceğiz artık. Bundan sonra bütün gönülleri fethetmek için çalışmaya devam edeceğiz. Benzer bir hayal kırıklığı 5 yıl önce de yaşanmıştı. Sadece 9 ay sonra yerel seçimlerde muazzam sonuçlar elde ettik. Yolumuz uzun, gençliğimiz var. Bana inanın, her şey çok güzel olacak." ifadelerini kullanmıştı. 

Yapılan bu açıklama akılları karıştırırken, gazeteci İsmail Saymaz'dan bir iddia geldi. 

Saymaz, İstanbul'un Fethi dolayısıyla bu akşam İstanbul Maltepe'de vatandaşlarla bir araya gelecek olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'değişim ve mücadele ateşini yakma çağrısı' yapabileceğini söyledi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Saymaz, "Ekrem İmamoğlu, bu akşam 29 Mayıs İstanbul’un Fethi törenlerinde, 'değişim ve mücadele ateşini yakma çağrısı' yapabilir" ifadelerini kullandı.

'HER ŞEY YENİDEN BAŞLIYOR' DEMİŞTİ
Seçim sonuçlarıyla ilgili bu sabah açıklama yapan İmamoğlu, "Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın değişmeyen tek şey değişimdir. Her sahada, her ortamda değişim, aynı şeyleri yaparak farklı sonuç asla beklemeyeceğiz artık" demişti.

İmamoğlu'nun da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı olduğu seçimlerin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,16, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47,84 oy almıştı.

Kaynak: haberet.com

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Maltepe Kemal Kılıçdaroğlu Recep Tayyip Erdoğan Ekrem İmamoğlu
Bakan Varank’tan Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı Seçim sonrası İmamoğlu'ndan ilk açıklama Seçim sonrası Ayasofya'da uzun kuyrular oluştu Zaferini böyle kutladılar...