CHP'de kazan kaynıyor! Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu görüşmesinin perde arkası ortaya çıktı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu görüşmesinin perde arkasını köşesine taşıdı. Selvi, "Kılıçdaroğlu ona CHP Genel Başkanlığı’nı unut mesajını vermiş. İmamoğlu’nun bir kazanımı olmuş. Ankara’dan, İstanbul’a tekrar aday gösterileceği güvencesini alarak dönmüş" dedi.

CHP'de kazan kaynıyor! Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu görüşmesinin perde arkası ortaya çıktı

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden yenilgiyle ayrılan CHP'de sular kaynamaya devam ediyor. Parti içinde ve hayal kırıklığı yaşayan seçmende Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa beklentisi var. Buna rağmen Kılıçdaroğlu göreve devam ederken MYK üyeleri istifa etmişti. İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun bir görüşme gerçekleştirmesi de istifa yaklaşıyor mu sorularını akıllara getirdi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, görüşmenin perde arkasını köşesine taşıdı. "İstanbul’da aslan gibi kükreyen Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun yanında kuzu gibi oldu" düşüncesini dile getiren Selvi, şöyle devam etti:

"EKREM, SENİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMANA BEN KARAR VERECEĞİM"

"Ekrem İmamoğlu’nun olağanüstü kurultay talepleri karşısında Kılıçdaroğlu, olağan kurultay sürecini başlatacağını söylemekle yetindi. Bu demektir ki: 'Ekrem, senin belediye başkan adayı olmana ben karar vereceğim.'" 

CHP'de kazan kaynıyor! Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu görüşmesinin perde arkası ortaya çıktı - Resim : 1

"İSTANBUL’U TEKRAR ALMAKTAN BAŞKA BİR ŞEYLE İLGİLENME"

Selvi; Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na “Seni İstanbul’da tekrar aday göstereceğiz. Sen İstanbul’a dön. İstanbul’a odaklan. Bütün enerjinle İstanbul’u yerel seçimlere hazırla. İstanbul’u tekrar kazanalım. Bu kez de belediye seçimlerini alırız. Diğer başlıklara seçimden sonra bakarız. Sen şu anda İstanbul’u tekrar almaktan başka bir şeyle ilgilenme" dediğini aktardı. 

CHP'de kazan kaynıyor! Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu görüşmesinin perde arkası ortaya çıktı - Resim : 2

"CHP GENEL BAŞKANLIĞI’NI UNUT"

Selvi, "Kılıçdaroğlu ona CHP Genel Başkanlığı’nı unut mesajını vermiş. İmamoğlu’nun bir kazanımı olmuş. Ankara’dan, İstanbul’a tekrar aday gösterileceği güvencesini alarak dönmüş" diye ifade etti.

CHP'de kazan kaynıyor! Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu görüşmesinin perde arkası ortaya çıktı - Resim : 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te yemin etti Biri kazandı biri kaybetti: Partilerin 21 yılda oy değişimleri Ekonomi Mehmet Şimşek'e emanet Yeni milletvekilleri Meclis'te yemin etti