Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 seçimleri için 14 Mayıs'ı işaret etmişti: Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kameralar karşısına geçerek herkesin merak ettiği konuya noktayı koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmasında seçimler için 14 Mayıs dedi ve adaylık için de kendisini gösterdi. Seçim kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimi için 14 Mayıs'ı işaret etmişti. Erdoğan'ın bugün imzasıyla seçim tarihi resmi olarak netleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs'ı resmen duyurduktan sonra şu açıklamaları yaptı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 seçimleri için 14 Mayıs'ı işaret etmişti: Karar Resmi Gazete'de yayımlandı - Resim : 1

Yarın Resmi Gazete'de yayımlanacak bu kararın özellikle ardından YSK 2 aylık seçim takvimini başlatacaktır. Buna göre inşallah 2 ay sonra ilk pazar günü olan 14 Mayıs 2023 tarihinde milletimiz Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir. Bilindiği gibi seçimlerin tarihinin 14 Mayıs olarak güncellenmesi kararımızı çok önceden yılbaşından hemen sonra kamuoyu ile paylaşmıştık. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 seçimleri için 14 Mayıs'ı işaret etmişti: Karar Resmi Gazete'de yayımlandı - Resim : 2

SEÇİM NEDEN ÖNE ALINDI?
Bizi seçim tarihini yaklaşık bir ay öne çekme kararını almaya yönelten sebeplerin bazıları şunlardır; Her şeyden evvel 18 Haziran milyonlarca gencimizin geleceğini ilgilendiren üniversite sınav takvimi ile çakışan bir tarihti. Yine bu tarih yurt içinde ve yurt dışından yüzbinlerce vatandaşımızın hac farizasını ifa etmek üzere mübarek topraklara gittiği bir döneme denk geliyordu. İlk ve orta dereceli okulların seçim tarihinden hemen önce tatile girmesi sebebiyle her yıl olduğu gibi bu sene de milyonlarca vatandaşımız memleketine veya tatil beldelerine gitmek üzere yola çıkacaktı. Bunların başını çektiği sebeplerle 18 Haziran'ın milletimizin iradesini sandığa yansıtmasını teminde sağlıklı bir tarih olmadığını değerlendirdik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 seçimleri için 14 Mayıs'ı işaret etmişti: Karar Resmi Gazete'de yayımlandı - Resim : 3

KARAR RESMİ GAZETE'DE
Anayasa'nın 116’ncı maddesi uyarınca TBMM genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 seçimleri için 14 Mayıs'ı işaret etmişti: Karar Resmi Gazete'de yayımlandı - Resim : 4

Seçim ne zaman yapılacak? Seçim takvimi 2023... Deprem nedeniyle kampanyada müzik yok Ümit Özdağ duyurdu: Ata İttifakı resmen açıklanıyor! "Ülkenin bir bölümü can derdinde bir bölümü siyasi hesap"