Milliyetçi oyların peşine düşen Ekrem İmamoğlu'nun ülkücülük anısı sosyal medyada gündem oldu

Millet İttifakı, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde elde ettikleri yüzde 44,88'lik oy oranının ardından milliyetçi oyları geri kazanmak için söylem değiştirmeye başladı. İttifak bileşeni ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldığı yayında Ülkücü görüşe dair açıklamalarda bulundu. Daha önce Selahattin Demirtaş'a selam gönderen İmamoğlu, "Ülkücülük nedir bilirim" dedi. Sosyal medya kullanıcılarıysa İmamoğlu'nu, Şener Şen'in 'Neşeli Günler' filmindeki Ziya karakterine benzetti.

Altılı masa ikinci tur seçimine kadar ilk turda kaybedilen milliyetçi oyları kazanmak için seçim stratejisini değiştirdi.

İttifak ortaklarının her bir kurmayı, HDP ile yapılan ortaklığa tepki gösteren milliyetçi seçmene ulaşmak için kullanılan dili değiştirdi.

CHP'den pek çok isim terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı hedef almaya başlarken, Kemal Kılıçdaroğlu ilk tur mitinglerinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'a özgürlük vaadinden söz etmemeye başladı.

Milliyetçi oyların peşine düşen Ekrem İmamoğlu'nun ülkücülük anısı sosyal medyada gündem oldu - Resim : 1

Son olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı Sözcü TV yayınında ülkücülüğe dair yorumlarda bulundu. Bir mitinginde Selahattin Demirtaş’a selam söyleyen İmamoğlu, bu kez ülkücülere seslendi.

"ÜLKÜCÜ BİR AMCANIN YEĞENİ OLARAK YETİŞTİM"
MHP'lilere seslenen İmamoğlu çocukken ülkücü görüşü anlatan kitaplar okuduğunu aktararak şunları kaydetti:
"Kendisini ülkücü tarif edenler kadar ben ülkücülük nedir bilirim. Rahmetli ülkücü bir amcanın yeğeni olarak yetiştim. İlk okuduğum ilk kitap Dede Korkut destanıdır, Oğuz Kağan destanıdır."

Milliyetçi oyların peşine düşen Ekrem İmamoğlu'nun ülkücülük anısı sosyal medyada gündem oldu - Resim : 2

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI ASLAN AVLAYAN ZİYA'YA BENZETTİ
İmamoğlu'nun bu çıkışı sonrası sosyal medya kullanıcıları, Yeşilçam'ın efsanesi 'Neşeli Günler' filmindeki Ziya karakterinin Almanya'daki meşhur aslan avı palavrasını hatırlatarak, "Ziyaaaa" yorumlarını peş peşe sıraladı.

Milliyetçi oyların peşine düşen Ekrem İmamoğlu'nun ülkücülük anısı sosyal medyada gündem oldu - Resim : 3

Gelen yorumlardan bazıları şu şekilde:
*Her şey oldunuz da omurgalı olamadınız.

*Sabah sabah iyi güldük eğlendik ama rol yapma yeteneği çok iyi... Önümüzdeki günlerde çok güzel hareketler kadrosuna girebilir.

*Keşke birisi hadi okuduğun destanı anlat dese.

*Beni bebekliğimde kurtlar büyütmüş diyecek yakın da az durun.

2. tur seçim ne zaman? "Kılıçdaroğlu ile görüşüp açıklayacağım" Yurt dışında oy sayısında artış! Akşener'den Sinan Oğan'ın kararına ilk yorum