Ne diyeceği merak ediliyordu! Kemal Kılıçdaroğlu Ağıralioğlu'nun sözleri karşısında sessizliğini bozdu

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP-HDP görüşmesinden duyduğu rahatsızlığı 'Bize pusu kuruldu' ifadeleriyle dile getirmiş, çok sert açıklamalarda bulunmuştu. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ne diyeceği merak ediliyordu. Kılıçdaroğlu, Ağıralioğlu'nun sözleri karşısında sessizliğini bozdu. 

Millet İttifakı'nın ortay adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hafta başında HDP heyetiyle yaptığı görüşme sonrası İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, bu görüşmeden duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş "Bize pusu kuruldu" ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK YORUM
İYİ Partili Ağıralioğlu'nun sözleri sonrası gözler CHP cephesine çevrildi. Kemal Kılıçdaroğlu, Ağıralioğlu hakkında ilk yorumu katıldığı Halk Tv canlı yayınında değerlendirdi. 

MERAL HANIM İLE BU KONUYU GÖRÜŞTÜ MÜ?
Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Meral Hanımla görüşmedim. Görüşsem şikayet etmiş gibi olurum. Artık kavgaları bir tarafa bırakmak zorundayız. Geçmişin kavgalarının bu ülkeyi ne hale getirdiğini biliyoruz. Siyasetçi eleştirir ama saygıyı korumak zorundasınız.

"KIRGINLIK DUYMADIM"
Ağıralioğlu da eleştirebilir. Kırgınlık duymadım. Biz altı lider Türkiye'nin geleceğine odaklandık geçmişine değil. Zor koşullarda okudum. 7 kardeşiz. Babam memurdu. Halktan birisiyim. Rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. 7 kardeşten üniversiteye giden sadece benim. Zor koşullarda okudum, zor sınavları kazandım. Devletin bütün kademelerinde çalıştım. Devletime saygılıyım. Devleti devlet yapan kurumlarıdır. Bakanlarla başbakanlarla çalıştım.

"İÇİMDE BİR FIRTINA YOK"
Düşüncelerimizi çok rahat söylerdik. Eleştirirdik. Neden olmaz olduğunu da söylerdik. Sonuçta karar siyaset organlarınındı. Devlet Planlama Teşkilatı gibi kurullar devletin akademisi gibiydi. Buralarda her siyasi görüşten kişi vardı. Ama ne yazık ki kapatıldı. İçimde bir fırtına yok.

"HAYIR DİYENLERİ DE DİNLEYECEĞİZ"
Sakin bir insanım. İlk genel müdürüm bana dedi ki 'Kemal bir gün iyi yerlere geleceksin ama sana sadece evet diyenleri değil hayır diyenleri de dinle'. O gün bugündür bu da aklımdadır. Hayır diyenleri de dinleyeceğiz."