Son Dakika... Ümit Özdağ'dan dikkat çeken çıkış: Suriyelileri İçişleri Bakanı olarak yollayacağım

Son dakika haberleri... Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kamuoyunun merakla beklediği basın açıklamasına saatler kala sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Özdağ, CHP Gençlik Kolları'nın duvarlara 'Suriyeliler gidecek' yazması üzerine "Söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım" dedi. Özdağ'ın bu tweeti son bir haftadır süren görüşmelerde pazarlık yapıldığı şeklinde yorumlandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda kimi destekleyecekleri konusunda yaptıkları görüşmelerde mutabakat metnini Kemal Kılıçdaroğlu'na sunmuş, Millet İttifakı'nın kararını beklediklerini söylemişti.

Gelişmeler üzerine Özdağ ile Kılıçdaroğlu bugün saat 11.00'de parti genel merkezinde Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Toplantıya dakikalar kala Ümit Özdağ Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

CHP'LİLER DUVARLARA 'SURİYELİLER GİDECEK' YAZDI
CHP Gençlik Kolları'nın duvarlara "Suriyeliler gidecek" yazdığı görüntüleri alıntılayan Özdağ, "Ve söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım" dedi.

Son Dakika... Ümit Özdağ'dan dikkat çeken çıkış: Suriyelileri İçişleri Bakanı olarak yollayacağım - Resim : 1

"11 MİLYAR DOLARIMIZI YİYEN HERKES GİDECEK"
Özdağ, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Öncelikle elinize sağlık gençler. Size Zafer Partisi’ndeki şablonları da verelim. Ve söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım. Ancak sadece Suriyeliler değil Türkiye’yi dünyanın lunaparkı zanneden, kadınlarımıza cariye muamelesi yapan, sokaklarımızı uyuşturucu cennetine çeviren, selefi cihatçı örgütlenme yapan ve yılda 11 milyar dolarımızı yiyen herkes gidecek. Bugün saat 11.00’i bekleyin."

PAZARLIK ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan Özdağ'ın bu tweeti son bir haftadır süren yoğun görüşme trafiğine dair ipucu olarak anlaşıldı. Özdağ'ın Suriyeliler konusundaki tavrı herkesçe bilinirken Kılıçdağroğlu'ndan da 'geri dönme'lerin hızlanması için İçişleri Bakanlığı görevi için pazarlık yapmış olabileceği öne çıktı.

Son Dakika... Ümit Özdağ'dan dikkat çeken çıkış: Suriyelileri İçişleri Bakanı olarak yollayacağım - Resim : 2

MUTABAKAT METNİNDE YER ALAN MADDELER
Öte yandan Ödağ'ın mutabakat metninde yer alan 7 madde de belli oldu. Bu maddelerden bazılarının altılı masada kabul görmeyeceği düşünülüyor.

Son Dakika... Ümit Özdağ'dan dikkat çeken çıkış: Suriyelileri İçişleri Bakanı olarak yollayacağım - Resim : 3

Özdağ'ın sunduğu metindeki bir madde altılı masayı karıştıracak Yurt dışında oy kullanma süreci bugün sona eriyor Brüksel'de Yeşil Sol Partililer seçmenlere saldırdı! 28 Mayıs seçimleri için oy kullanma yerleri ve sandıklar değişecek mi?