Ümit Özdağ'dan yerel seçim için yol haritası: Yeni bir ittifak için mi çalışacak?

Seçimlere az bir süre kala Millet İttifakı'nı destekleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, genel seçimlerin kaybedilmesi sonrası yerel seçimlere işaret ederek çarpıcı bir çıkış yaptı. Her 2 ittifaktan da birer partinin adını veren Özdağ'ın bu çıkışı 'yeni bir ittifaka yeşil ışık' olarak yorumlandı.

Ümit Özdağ'dan yerel seçim için yol haritası: Yeni bir ittifak için mi çalışacak?

28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimine gidilen son düzlükte Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, katıldığı yayında seçim gündemini değerlendirdi.

Seçime günler kala Milliyetçileri temsilen Millet İttifakı'na katılan Ümit Özdağ, katıldığı yayında Millet İttifakı'nın seçimi kaybetmesi sonrası 2024'te gerçekleşecek yerel seçimlerde nasıl bir pozisyon alacağına ilişkin mesajlar verdi.

Yerel seçimlerle ilgili konuşurken Cumhur İttifakı'ndan MHP'nin Millet İttifakı'ndan ise İYİ Parti'nin adını veren Özdağ, milliyetçi partilere yeşil ışık yaktı.

Ümit Özdağ'dan yerel seçim için yol haritası: Yeni bir ittifak için mi çalışacak? - Resim : 1

"İYİ PARTİ'NİN DURUŞU İLE MİLLİYETÇİLİK YAPMAK MÜMKÜN DEĞİLDİ"
Özdağ'ın Halk TV'deki açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:
"Cumhur İttifakı’nın içerisinde milliyetçilik yapamazsınız. Millet İttifakı’nın da içinde İYİ Parti’nin duruşu ile milliyetçilik yapmak mümkün değildi. Peki milliyetçiliğin yükselmesine siyasette belirleyici olmasına seçim sonuçlarını belirlemesine ne yol açmıştır, Zafer Partisi’nin verdiği mücadele yol açmıştır. Eğer bugün bir milliyetçilik tartışması varsa bu Zafer Partisi ekseninde yapılacak bir tartışma bir milliyetçilik tartışmasıdır bu durum çok net.

ÖZDAĞ'IN YEREL SEÇİM FORMÜLÜ
Ha şimdi bundan sonra böyle bir gelişme olabilir mi? Yerel seçimlerde böyle bir gelişme olabilir mi? Olabilir tabii. Bunu bugünden bilmek mümkün değil, yerel seçimlerin kendilerine yönelik dinamikleri var. Daha somut konuşayım; yerel seçimlerde diyelim ki ‘x’ ilçesinde İYİ Parti, Zafer Partisi’ne gelip veya Zafer Partisi İYİ Parti’ye gidip 'Burada şöyle bir aday var, ikimiz de bu adayı destekleyelim' diyebilir, bu olabilir.

"MHP İLE DE OLABİLİR"
Ya da aynı şey MHP ile olabilir mi? Bilmiyorum, olabilir. Üçünün bir arada aynı adayı desteklemesi, mesela Adana’da üç partinin birlikte aday çıkartması... Bilmiyorum hiç kolay değil çünkü. Bir de Millet ve Cumhur İttifakları var. Ama düşünülebilir tabii bu. Bizim için esas mesele şudur, biz geleceğin partisiyiz. Gençliğin partisiyiz. Gençlerin ön yargıları yok gençler sosyal medya üzerinden bilgiye çok açıklar ve mevcut statükonun partileri ile çok fazla mesafe alamayacaklarına inanıyorlar. Dünyayı da okudukları için Zafer Partisi’nin politikalarını desteklediklerini görüyoruz ve biz mücadeleye kaldığımız yerden devam ediyoruz."

Şanlıurfa Milletvekili Tanal'dan şok eden paylaşım: Oy verdiğiniz AK Parti yapsın Yapıcıoğlu: Biz Macron'un eli ile Kılıçdaroğlu'na vurmayız Bu iddialar çok konuşulur: 40 başkandan onay var mı? Cumhurbaşkanı'nın ilk yurt dışı ziyareti nereye olacak?