Cep telefonlarına ne zaman zam gelecek?

Cep telefonlarına yeni zam yolda. Geçen ay Ticaret Bakanlığında alınan ve Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile akıllı telefonlara zam gelecek. İthal edilen cep telefonlarında gözetim belgesi alınması gerekiyor. Peki, cep telefonlarına ne zaman gelecek? Telefonlara ne kadar zam gelecek?

Cep telefonlarına ne zaman zam gelecek?

Ticaret Bakanlığı, geçen ay aldığı karar ile akıllı telefonlar için yeni düzenleme yapıldı. 2020 yılında gözetim uygulaması yürürlüğe girmişti. Bu uygulamada yapılan güncellemeye göre adet başına birim gümrük kıymeti 200 dolardan 350 dolara yükseltildi. Peki, cep telefonlarına ne kadar zam gelecek? Cep telefonlarına ne zaman zam gelecek?

CEP TELEFONLARINA NE ZAMAN ZAM GELECEK?

Geçtiğimiz Şubat ayının sonlarında Ticaret Bakanlığı tarafından alınan yeni bir karar ile akıllı telefonlar için yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan bu düzenleme 28 Mart tarihinde yürürlüğe girecek.

Cep telefonlarına ne zaman zam gelecek? - Resim : 1

CEP TELEFONLARINA NE KADAR ZAM GELECEK?

Cep telefonlarına yarından itibaren yüzde 20 zam gelecek. Yeni düzenleme ile birlikte ithal edilen ve vergisiz fiyatı 3.800 TL (201 dolar) olan bir telefonun fiyatı 28 Mart’tan itibaren en az 2.500 TL zamlanacak.

Cep telefonlarına ne zaman zam gelecek? - Resim : 2

Vergisiz fiyatı yaklaşık 3.800 TL olan telefondan sırasıyla yüzde 1 kültür bakanlığı payı, yüzde 10 TRT bandrol ücreti, yüzde 50 ÖTV ve ardından yüzde 18 KDV alınıyor. Nihai fiyat böylece 7.500 TL oluyor. Yeni uygulama ile birlikte gümrük fiyatı yine 3.800 TL (201 dolar) olan telefondan 350 dolar gibi vergilendirme yapılacak ve aynı telefonun satış fiyatı 10.200 TL’yi aşacak. Dolayısıyla 2.500 TL’lik bir zam söz konusu.

Bayraktar TB3 için sayılı gün kaldı ZAHA'da ilk teslimat yapıldı Kullanıcıların bilgileri çalındı Bir devir kapanıyor