İsmail Demir'den heyecanlandıran paylaşım: Milli Muharip Uçak pist başında!

Türkiye'nin yerli ve milli savaş uçağı projesi Milli Muharip Uçak (MMU), piste çıktı. Kendi motorlarını kullanarak piste çıkan Milli Muharip Uçak, taksi testini başarıyla icra etti. Konuya ilişkin ise Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den paylaşım geldi.

İsmail Demir'den heyecanlandıran paylaşım: Milli Muharip Uçak pist başında!

Türk savunma sanayiinin en büyük projelerinden biri olan Milli Muharip Uçak (MMU) ile ilgili heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz aylarda ilk kez motorlarını çalıştıran Milli Muharip Uçak, bu kez de yer testlerinin bir sonraki aşaması olan taksi testlerine başladı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından Milli Muharip Uçak ile ilgili paylaşım yaptı.

Yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Şehitlerimizin aziz hatırasına! Milli Muharip Uçak’ımızı 18 Mart’ta hangardan çıkaracağız demiştik. Uçağımız bugün pistin başında! Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde inşallah gök vatanımızda süzülmesine de şahit olacağız”

Tamamen dünya standartlarında üretimin ön planda tutulduğu Milli Muharip Uçak Projesi'nin ilk prototipinde yaklaşık 6 bin 500 yapısal parça ve 30 alt sistemin yer alması hedefleniyor. Projenin fazlar halinde geliştirilmesi ve daha sonraki prototip ve seri üretim aşamalarında alt sistemlerin artırılması öngörülüyor.

İsmail Demir'den heyecanlandıran paylaşım: Milli Muharip Uçak pist başında! - Resim : 1

Bir sonraki aşamada kullanılacak olan Yıldırım Test Tesisi'nin kurulum faaliyetlerinin büyük oranda tamamlandığı projede, Demir Kuş (Iron Bird) ve sistem entegrasyon laboratuvarlarının kurulum faaliyetleri de başladı.

İsmail Demir'den heyecanlandıran paylaşım: Milli Muharip Uçak pist başında! - Resim : 2

2023-2029 döneminde Milli Muharip Uçak Projesi'nde yeni aşamaların (detay tasarım ve kalifikasyon fazı) başlatılması planlanıyor. Bu süreçte ilk uçuşun gerçekleştirilmesi, geliştirme test uçakları ve tam boy yapısal test uçaklarının üretilmesi hedefleniyor.

Togg duyurdu! T10X ön siparişi başladı 10 bin kişi daha işsiz kalacak Hayatı kolaylaştıracak iki yeni buluş! Togg satışları başlıyor