CHP'yi kim yönetecek?

"İmamoğlu ve Özel arasında şimdiden bir güç dalaşı görmek mümkün."

CHP'nin en kritik kurultaylarından birini geçtiğimiz haftalarda geride bıraktık. Herkesin 'koltuğu asla bırakmaz' dediği Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel karşısında seçimi kaybetti ve CHP'de bir devir sona erdi.

Kemal Bey farklı çıkışları ile, kurduğu masalarla ve kaybettiği seçimlerle CHP'nin tarihindeki yerini aldı. Artık değişim diyenlerin meydan.


CHP'yi kim yönetecek? - Resim : 1

Değişim denilen şeyin tam olarak ne olduğunu bilemesek de CHP içindeki güç dengelerinin Ekrem İmamoğlu lehine değiştiği bir gerçek. Belki de çıkan bu sonuca en çok sevinen Ekrem bey olmuştur. Çünkü bırakın CHP'nin başına geçmeyi veya en büyük hayallerinden biri olan 2028 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olmayı İBB adaylığı bile sallantıdaydı. Kurultayın bu sonucu ile İmamoğlu İBB adaylığını garantiledi ve 2028 yolunda da kapanan umut kapıları yeniden aralanmış oldu.


CHP'yi kim yönetecek? - Resim : 2

Şu sıralar CHP hakkında en çok sorulan soru 'nasıl bir değişim?', ikinci soru ise 'CHP'yi kim yönetecek?'

Şimdilik bunun cevabı Ekrem İmamoğlu gibi gözükse de henüz Özgür Özel'in yönetişim anlayışı ve planlarını bilmiyoruz. Özel'in CHP'de hem iç dengeler açısından hem de seçimlerde neler yapacağını göreceğiz. Fakat İmamoğlu ve Özel arasında şimdiden bir güç dalaşı görmek mümkün.


CHP'yi kim yönetecek? - Resim : 3

Peki Kılıçdaroğlu ne yapacak? Kurultay sonrası yenilgiyi kabullenip oturacak mı? Tabi ki hayır. Bu zamana kadar kaç yenilgi yaşamış olsa da asla vazgeçmeyen Kemal Bey, yine vazgeçmeyecek. Hatta Ankara'da bir ofis açmak üzere olduğu ve oradan CHP'yi yeniden kazanmak için çalışmalar yapacağı konuşuluyor.

Sözün özü; CHP kurultaya rağmen kaynıyor ve kaynamaya devam edecek gibi duruyor. Yolun sonu ne olacak hep birlikte göreceğiz.