Saadet - Gelecek Grubu’nda Terör Bildirisi Çatlağı

Hasan Basri Akdemir yazdı...

Hasan Basri Akdemir

Hasan Basri Akdemir

Pençe - Kilit Harekatı Bölgesi’nde teröristlerin hain pusuları 24 saatte 12 vatan evladına şehadet şerbeti içirdi.

Aslında biz tüm Türkiye tek yürek olduk. Hep birlikte terörü lanetledik ama Meclis’te bu birliği sağlayamadık.

Terör örgütü PKK’nın uzantısı olduğunu artık kimsenin gizlemediği, pazarlık yaparken de artık kimsenin utanmadığı Dem Parti, terörü lanetlemedi. Meclis’e milletin birliği yansımadı.

Bizler için Dem Parti’nin “Milleti temsil etmeyen” tavrı şaşırtıcı değildi ama Cumhuriyeti kuran parti, Atatürk’ün partisi CHP’nin “Teröre karşı kınama bildirisine” imza atmaması hepimizi derinden yaraladı.

Sonradan “PKK demeden” kendileri bir bildiri yayınladı ancak millet, Meclis’inde birliğini göremediğinde haklı tepkisini gösterdi.

CHP, bu yerel seçimlerdeki gebeliğinin sebep olduğu bölücü tavrını millete anlatamadı.

TBMM’nin bildirisinde AK Parti, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi gruplarının imzası vardı. Edindiğim bilgilere göre Saadet - Gelecek Grubunda farklı görüşler de varmış.

Meclis’teki oturumda konu gündeme gelince Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, bildiriye destek verileceğini söylemiş. Grup içindeki görüşmede grubun Saadet Partisi tarafında birkaç ismin AK Parti’nin bildirisine imza atmayalım, kendimiz ayrı bir bildiri yayınlayalım” dediği, Gelecek Partili isimlerin ise “Bunu kimseye anlatamayız. Metinde de zaten bir şey yok. Bizim Meclis’in bu ortak tavrının yanında yer almamız gerekiyor” dediğini öğrendim.

Görüş ağırlığı imza atmak yönünde olduğu için ve daha önceden Genel Kurul’da verilen bir söz olduğu için karar uygulanmış. Ama konuştuğum Gelecek Partili isimlerin bu ve bunun gibi konulara tepkili olduğunu söyleyebilirim.

CHP Türkiye PKK AK Parti MHP İYİ Parti