Menajerler Çıldırdı

"Ponzicilerin, influencerların ve güzellik merkezi sahiplerinin peşine düşen maliye, yeni yılda KKTC’ye kalkan uçakların yolcu listesini de takibe alsa iyi olur"

Tayyar Işıksaçan

Tayyar Işıksaçan

Şunun şurasında 2023’e veda 2024’e merhaba demek için ne kaldı ki.

Her yıl aynı terane, gidenin arkasından kamyonla beddua gelen için kamyonla misyon yükleme ama her defasında 'gelen gideni aratır' sözünün tam da bu aylarda gerçekleşmiş olması.

Yeni yıl gecesi için oteller, mekanlar ve menajerler dört koldan hazırlık içinde. Yılda bir gecede olsa bal tutan parmağını yalayacak. Hele ki pandemi nedeniyle zorunlu olarak 2-5 hayatın durmuş olması böyle özel gecelerde oluşan açığın kapanması açısından önem taşıyor.

Geçmiş yıllarda tam bu zamanlarda eğlence mekanları yeni yıl gecesi için fiks menülerini açıklamış, kadrolarını yapmış ve müşteri rezervasyonlarına başlamış olurdu. Şimdilerde sanatçılar o gece için istedikleri fiyatları açıklayıp mekân sahiplerine gel gel yapıyorlar.

Yılbaşı gecesi sahne almak isteyen sanatçıların ekstra fiyatlarını duyunca “mahalle yanıyor bunlar saç tarıyor” dedim. Çünkü bir gece için istenen sahne fiyatlarının muhatabı her ne kadar mekanlar görünse de fatura gecenin sonunda vatandaşa çıkacağı için Noel babanın bacadan içerisi girmesi mümkün değil.

Şimdi gelelim zurnanın “zırt” dediği yere... Bakalım kimler yılbaşı gecesi 2 saatlik program karşılığı ne kadar istiyor?

Serdar Ortaç ve Zeynep Bastık 2,5 milyon

Edis – Sibel Can - Sıla 4 milyon

Yıldız Tilbe - Murat Boz - Gülşen 3,5 milyon

Sertap Erener 4 milyon

Ebru Gündeş 4,5 milyon

Kenan Doğulu 5 milyon

Ajda Pekkan 6 milyon

Tarkan 10 milyon istiyor.

Aslında isteyenin bir yüzü kara veren zenci. Bu devirde, bu hayat şartlarında bu ücretlerin bir gecede çıkması mümkün değil. Sanatçı ve menajerler doymak bilmeyen para hırslarını bir gecede tatmin etmek istiyorlar. Yılbaşı gecesinin diğer gecelerden bir farkı varmış gibi fiyatlar katlanmış durumda.

Türkiye şartlarında bu paraların verilmesi zor gibi görünse de KKTC kumarhaneleri kesenin ağzını açmış durumda. Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Ankara, Diyarbakır, İzmir ve İstanbullu kumar tutkunları beleşe maden bulmuş gibi gazinoların kucağına düşmeye hazırlar.

Zaten gazinolarda şimdiden müşterilerinin GSM numaralarını mesaj yağmuruna tutmuş durumdalar.

Yılbaşı gecesi TRT’de Zeki Müren ve Nesrin Topkapı ile yeni yılı karşılamış neslin evlatları ve torunları şimdilerde kesenin ağzını açmış doymak bilmeyen kumarcıların batağında çırpınmaya hazırlar. Sanatçılar ve menajerlerde istedikleri sahne fiyatlarının gazinocular dışında başka bir mekân sahibi tarafından karşılanmayacağını bildikleri için ne gazinocuya ne de müşterilerine acımıyorlar.

O gece hindi yolunur mu bilmem ama KKTC gazinolarında müşteriler nasıl yolunacak hazırlığı, göz boyama stratejisi çoktan hazır. Personel bir süredir bu yolma işlemi için hazırlık yapıyor. Rezervasyonlar için araya adam koyanlar var. Gazinocular alternatifli paketler sunarak, oyuncuları kaçırmamak için adeta birbirleriyle yarışıyorlar.

Şunun şurasında yeni yıla ne kaldı ki dostlar, topu topu birkaç hafta. Eskiden dikilmeyi bekleyen çamlar kesilmeyi bekleyen hindiler vardı. Şimdi roller değişti yolunmayı bekleyen çarıklı Anadolu zenginleri ve onları yolmayı bekleyen gazino işletmecileri var. Bir gecede kaç ocağa incir ağcı dikilir hepsini 1 Ocak sabahı öğrenmiş oluruz.

Bu arada ponzicilerin, influencerların, güzellik merkezi sahiplerinin peşine düşen maliye, yeni yılda KKTC’ye kalkan uçakların yolcu listesini de takibe alsa iyi olur.

Kahramanmaraş Gaziantep Adana Ankara Diyarbakır İzmir İstanbul