14 Mayıs seçimlerine sayılı gün kala 6'lı masaya muhalif isimlerden de eleştiriler geliyor: Enver Aysever mecbur diyerek Kılıçdaroğlu'nu işaret etti

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olacak cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili 6'lı masaya hem içeriden hem de dışarıdan eleştiriler gelmeye devam ediyor. Muhalif tavırlarıyla bilinen gazeteci Enver Aysever 6'lı masayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını hedef aldı. Aysever "Elimiz de kırılsa Kılıçdaroğlu'na oy vereceğiz." dedi.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olacak cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili 6'lı masaya hem içeriden hem de dışarıdan eleştiriler gelmeye devam ediyor.

İLK İSYAN AKŞENER'DEN GELDİ
Masada adaylık tartışmalarının yaşandığı sırada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kameralar karşısına geçerek "En sonda söyleyeceklerimizi başta söyleyim; İYİ Parti bir dayatmaya mecbur bırakılmış, ölüm ile sıtma arasında tercihe zorlanmıştır. Buna boyun eğmeyecektir. Kişisel ikbal hesapları için üretilmiş siyasetin hınk deyicisi olmayacaktır.

14 Mayıs seçimlerine sayılı gün kala 6'lı masaya muhalif isimlerden de eleştiriler geliyor: Enver Aysever mecbur diyerek Kılıçdaroğlu'nu işaret etti - Resim : 1

Ben ve arkadaşlarım ilk günden beri aynı kararlılıkla duruyoruz. Nasıl 2002 yılında milletin aleyhine plan yapanların karşısında durduysak bugün de duruyoruz. Nasıl 2010'da durduk, bugün de aynı yerde duruyoruz. Nasıl 2015'te milletin canına kıyanların karşısında durduk, bugün de duruyoruz. Nasıl 2018'de milletimizi iki yumruk arasına alanların karşısında durduk bugün de aynı yer de duruyoruz. Nasıl 2020'de milletin tercihlerini hiçe sayanların karşısında durduk, bugün de ayın yerde dimdik duruyoruz." demişti.

AĞIRALİOĞLU DA HEDEF ALDI
Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu da 6'lı masayı ve masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Ağrıalioğlu şu ifadeleri kullandı:

Akşener masada dayatmayla karşı karşıya kaldı. Bize pusu kurulmasından rahatsızız. Sırf kaybetme endişesi duyuluyor diye bize küfür edilmesinden rahatsızız. 50'yi 1 geçmek için her yol mübah değildir. Siyasi mücadelede millete umut olmak istiyorsanız iktidarın yaptıklarını yapmayacaksınız. 

14 Mayıs seçimlerine sayılı gün kala 6'lı masaya muhalif isimlerden de eleştiriler geliyor: Enver Aysever mecbur diyerek Kılıçdaroğlu'nu işaret etti - Resim : 2

Meral Akşener bir siyasi dayatma maruz kaldı diye itiraz ediyoruz. İYİ Parti bu süreç başladığından beri 'millet kazanacak' diyoruz. Meral Akşener'in tahammül ederek bütün bu süreçlerin içerisinde bugüne getirdiği mücadelede kendisine pusu kurulmasından rahatsızız. Sırf kaybetme endişesi kuruyoruz diye bize pusu kurulmasından rahatsızız. Biz hassasiyetin merkezine 50+50'yi koyuyoruz. 50'yi bir geçmek arzuyla kazanma şehvetine kapılırsa siyaset kirlenecek dedik.

GAZETECİ ENVER AYSEVER DE VERDİ VERİŞTİRDİ
Gazeteci Enver Aysever de Kılıçdaroğlu'nun adaylığını hedef aldı. Aysever "Elimiz de kırılsa Kılıçdaroğlu'na oy vereceğiz. Kılıçdaroğlu bize az şey dayatmadı." dedi.

6'LI MASA ORTAKLARINI KIZDIRACAK SÖZLER
Bunlarla da yetinmeyen Aysever 6'lı masa ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu hedef alarak "Davutoğlu ve Karamollaoğlu çekilir gibi bir adam mı? Bunları getirdi gözümüze soktu. Zerre oyu olmayanları gözümüze soktu. Bunlardan kurtulmak zorundaydık, kurtulamadık." ifadelerini kullandı.

Aysever ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de eleştiri oklarını yükseltti ve "Meral Hanım çekilir gibi bir kadın mı?" dedi.

Ağıralioğlu'ndan 6'lı masayı hedef alan sözleri sonrası ilk açıklama Canlı yayında HÜDA PAR-HDP karşılaştırması gerginlik yarattı Akşener'den dikkat çeken ittifak paylaşımı Erkan Baş'tan iki isme tehdit dolu sözler