Canlı yayında HÜDA PAR-HDP karşılaştırması gerginlik yarattı

Hukukçu Serkan Toper, CHP-HDP görüşmesi ve HDP'nin bu görüşmeden kısa bir süre sonra seçimlerde aday çıkarmayacağını açıklamasıyla Millet İttifakını destekleyeceği yönündeki iddiaları ve Saadet Partisi'nin tabanında oluşan rahatsızlığı gündeme getirdi. Cumhur İttifakını destekleyeceğini açıklayan HÜDA-PAR ile HDP'nin eş değer tutulduğu yönündeki iddiaları da ele alan Toper, tüm iddiaları SP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya'ya sordu.

CHP-HDP görüşmesi ve HDP'nin bu görüşmeden kısa bir süre sonra seçimlerde aday çıkarmayacağını açıklaması, Millet İttifakı ortaklarından Saadet Partisi destekçilerini rahatsız etmiş, merhum Necmettin Erbakan'ın kurucusu olduğu SP'nin yaşanan gelişmelere sessiz kalması sıkça eleştirilmişti. 

Haber Türk yayınında Hukukçu Serkan Toper, tabandaki bu rahatsızlığı SP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya'ya sordu. 

"HÜDA-PAR TERÖR PARTİSİ DEĞİLDİR"
Toper, Kaya'ya, "HÜDA-PAR bir terör partisi mi?" diye sordu. Kaya bunun üzerine "Terör partisi değildir. Niye terör partisi olsun?" yanıtını verdi.

"HDP'YE SORUN BANA NİYE SORUYORSUNUZ"
Toper bu kez "HDP bir terör partisi midir?" diye soru yöneltti. Kaya ise HÜDA-Par'a için bir çırpıda verdiği "hayır" yanıtını HDP için veremedi. Kısa bir süre laf gevelediği gözlenen Kaya, "HDP'nin terörle bağı olsa devlet kapatırdı heralde. Ben HDP gibi PKKK'ya bakmak zorunda değilim. HDP'nin PKK'ya nasıl baktığını gibin HDP'ye sorun bana niye soruyorsunuz" dedi.

Akşener'den dikkat çeken ittifak paylaşımı Erkan Baş'tan iki isme tehdit dolu sözler AK Parti seçim stratejisini belirledi "İnce'nin imza kampanyası bitti" iddialarına parti sözcüsü ateş püskürdü