İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına itiraz

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zorlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulunacaklarını açıkladı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına itiraz

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Erdoğan'ın 3. kez cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz edeceklerini açıkladı.

"BİR KİMSE İKİ DEFA CUMHURBAŞKANI SEÇİLEMEZ"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha aday olup olamayacağına yönelik tartışmalara değinen Zorlu, "Bu konuda partimizin görüşü ve tavrı nettir. Cumhurbaşkanının görev süresi ve seçimi ile ilgili olarak 1982 Anayasası'nın ilk hâlinde düzenleme “Bir kimse iki defa Cumhurbaşkanı seçilemez” şeklindedir" dedi.

"2007'DEKİ KURALA 2017'DE DOKUNULMAMIŞTIR"
Zorlu, açıklamasına şu şekilde devam etti:
"2007 yılında 5678 Sayılı Kanun'daki değişiklikle Cumhurbaşkanının görev süresinin beş yıl olduğu ve bir kişinin en fazla iki kez Cumhurbaşkanı olabileceğine ilişkin kural Anayasa'ya girmiştir. 2017 değişikliğinde de bu kurala dokunulmamıştır. Yine Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu'nda da “Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir” hükmü yer almıştır.

"NİHAİ KARARI YSK VERECEKTİR"
Anayasa yapıcı irade bu süreçte tali değişiklikler gerçekleştirmiş olsa da Cumhurbaşkanının iki kez seçilebilmesine ilişkin herhangi bir değişiklik yapmayarak ve görevdeki Cumhurbaşkanı ile ilgili bir geçici madde koymayarak var olan kuralın devamlılığını kabul etmiştir. Aksine bir yorum, Anayasa yapıcı iradenin yerine geçmek anlamına gelecektir.

Bu doğrultuda gerek anayasal devlet ilkesi gerekse milletimize olan sorumluluğumuz gereğince Partimiz adına Genel Sekreterimiz Uğur Poyraz bugün Yüksek Seçim Kuruluna itiraz dilekçemizi vermiş olacaktır. Böylelikle bu aşamada Yüksek Seçim Kurulu nihai kararı verecektir."

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına itiraz - Resim : 1

YSK CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ADAYLIĞINI KABUL ETTİ
Öte yandan YSK, dün yapılan inceleme sonucu, AK Parti ve MHP grupları tarafından aday gösterilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başvuru evraklarında herhangi bir eksiklik olmadığını bildirerek, adaylık başvurusunun kabul edildiği ilan etti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına itiraz - Resim : 2

FOX TV sunucusu altılı masa için oy istedi Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu LGBT'de karşı karşıya geldi! Buket Aydın'ın o sözleri... AK Partili Yavuz son oy oranlarını paylaştı CHP'li Sarı'dan tepki çeken hesaplaşacağız sözleri