Son dakika... Ümit Özdağ'dan seçim sonrası ilk açıklama: Yeni İttifaklara açığız

Son dakika... Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçimlerin ardından ilk kez konuştu. Ümit Özdağ'dan flaş açıklamalar... Seçim sonuçlarını değerlendiren Özdağ, destek açıklaması öncesi her iki ittifakla da yaptığı temasların arka planını anlatarak İçişleri Bakanlığı isteyip istemediğini açıkladı. Özdağ ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayıp tebrik etmediğini söyledi. "Yeni ittifaklara bundan sonra da açığız" dedi.

Son dakika... Ümit Özdağ'dan seçim sonrası ilk açıklama: Yeni İttifaklara açığız

ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan ile cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yarışan ve ikinci turda Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim sonuçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Genel Merkez'de soruları yanıtlayan Özdağ, İçişleri Bakanlığı istediği iddiaları hakkında "Siz bizden destek istiyorsunuz da biz sizden ne isteyecektik?" sözleriyle yanıt verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I NEDEN TEBRİK ETMEDİ?
Özdağ'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:
Vatandaşlık verilen yabancıların oyları olmadan kazansaydı kendisini tebrik ederdim. Zafer Partisi Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etmemekte kararlıdır.
Zafer Partisi istediği sonucu rakamsal olarak alamamıştır. Sonucun böyle olmasında Erdoğan'a nefret ve Erdoğan'a sevgi ekseninde ikiye bölünmesinin etkisi büyük olmuştur. Almış olduğumuz oy bizi tatmin etmedi.

NUMAN KURTULMUŞ İLE GÖRÜŞMENİN PERDE ARKASI
Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi'nin Anadolu Kalesi projesini kabul etti. Numan Kurtulmuş ise 'siz bize verin biz hallederiz' dedi. Bu talep Ankara Valisi Nevzat Tandoğan’ın ‘Kominizim gelecekse onu da biz getiririz’ ifadesine benziyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İSTEDİ Mİ?
Sonradan bazı iktidar çevrelerinde Zafer Partisi bizden bakanlık istedi gibi yorumlar yapıldı. Yeni bir hükümetin kurulması sürecinde destek istiyorsunuz da biz sizden ne isteyecektik? Türkiye'de örtülü işgali durdurmak için evet görev istedik.

KILIÇDAROĞLU İLE İMZALANAN MUTABAKAT METNİ
Sinan Oğan'ın tercihinin Zafer Partisi'ni bağlamadığını daha önce de duyurmuştuk. Kılıçdaroğlu ile ikinci kez görüştük. Kimsenin Anayasa'nın ilk 4 maddesini tartışmamasını ve terörle mücadelenin önemini vurguladık. Bu kapsamdaki protokolü Kılıçdaroğlu ile imzaladık.

"OĞAN'IN OYLARI KILIÇDAROĞLU'NA GİTTİ"
İkinci turda Oğan'ın oylarının büyük bölümünün Kılıçdaroğlu'na geldiğini gördük. Millet İttifakı'nda bazı müdahalelerden dolayı Zafer Partisi'nin Kılıçdaroğlu'na desteği sınırlandırıldı.

"YABANCILAR SEÇİMİN KADERİNİ BELİRLEDİ"
Bu seçim sonucu bizlere göstermiştir ki vatandaşlık alan yabancılar bu seçimin kaderini belirlemiştir. Vatandaşlık alanların 10 yıl süreyle oy kullanmaması için çalışma yaptık, destek verilmedi.

"TÜRKİYE MODERN KAPİTÜKLASYONLAR DÖNEMİNE GİRMİŞTİR"
Seçim sonuçlarının kazananı olan Erdoğan için bu galibiyet bir Pirus zaferidir. Ancak üzülerek söylüyorum ki Erdoğan, ekonomik sorunlardan Türkiye'yi kurtaramayacaktır. Türkiye modern kapitülasyonlar dönemine girmiştir. AK Parti hükümeti Türk milletini kendi toprağında kiracı yapmıştır. AK Parti'nin ekonomik yıkımı sürerkken Araplara vatandaşlık verme devam edecek, vatanımızın işgali devam edecektir.

Artık ne küresel güçlerin ne de Türk siyasi unsurların yok sayamayacağı Zafer Partisi vardır. Türkiye'nin göçmenistan olmaması için sizleri Zafer Partisi'ne davet ediyorum.

SORU CEVAP
"EKONOMİK ENKAZI KALDIRMA GÖREVİ ŞİMDİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DA"
Eğer CHP ile imzalamış olduğumuz protokoldeki hususlar bundan 3 ay önce ortaya konulmuş olsaydı, Zafer Partisi'nin Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmasındaki rol ortaya konmuş olsaydı, Millet İttifakı'ndaki bazı unsurlar Kemal Bey'i baskı altına almasaydı sonuç farklı olabilirdi. Bu seçim kazanılmayacak bir seçim değildi. Erdoğan'ın bugün oluşturabildiği çoğunluğun büyük bölümü Türk vatandaş olmakla birlikte yabancılara dayanmaktadır, bu da yüzde 2'dir. Kimse bunla seçim kazandım demesin, bu Pirus zaferidir. Ekonomik enkazı kaldırma görevi şimdi Recep Tayyip Erdoğan'da.

İTTİFAK MESAJI
Siyaset ittifaklar sanatıdır tabii ki. Ama bu ittifakların rant ittifakı değil, Cumhuriyet'in kuruluş felsefesi ve Türk milletinin menfaatleri zemininde yapılan ittifaklar olması gerekir. Biz Zafer Partisi olarak tabii ki Türk milletinin menfaatini ilkeler zemininde temsil edecek ittifaklara bundan sonra da açığız."

Özdağ yeni bir ittifak için mi çalışacak? Şanlıurfa Milletvekili Tanal'dan şok eden paylaşım: Oy verdiğiniz AK Parti yapsın Yapıcıoğlu: Biz Macron'un eli ile Kılıçdaroğlu'na vurmayız Bu iddialar çok konuşulur: 40 başkandan onay var mı?