Ankara Notları

Hasan Basri Akdemir yazdı...

Hasan Basri Akdemir

Hasan Basri Akdemir

Ankara’da iki gün geçirdim.

Madde madde konuşulanları sizlere aktarayım.

Emekli maaşı:

En düşük olan kısmı yine çok konuşulacak. 9 bin ile 10 bin arası olacak gibi duruyor ama total zammı kimse yüzde 40 falan beklemesin.

Asgari ücret:

15 bini bulmama ihtimali yüksek. Beklenen enflasyon üzerinden yapılacak olan zam, geçtiğimiz zamlar gibi olmayacak. Enflasyonu tetikleyecek bir zamma ekonomi yönetimi karşı.

Deprem konutları:

İlk teslimat yakın. 40 binin üzerinde. 200 bin konutun yarısı bitmiş durumda. Bir başarı hikayesi geliyor. Önümüzdeki bahar aylarında yerinden dönüşüm dışında kentlerin tamamı bitmiş olacak.

AFAD:

AFAD, dersini aldı ve deprem senaryoları, acil durum eylem planları ve en kötüsüne hazırlığı çalışıyor. Kapasitesi genişliyor.

Müjde:

Yılbaşından sonra, seçimden önce konut kredilerine bir düşük faiz kampanyası geliyor.

Yerel seçim gündemi:

AK Parti Ankara adayı konusunda soru işaretleri devam ediyor. Mansur Yavaş’a karşı “kazanacak aday” bulma sıkıntısı var.

CHP Genel Merkezi’nden aldığım izlenim: İstanbul’dan yönetiliyoruz, yapacak bir şey yok.

İYİ Parti: Adaylar ilçe başkanları olacak gibi. Parti içi kaynama devam ediyor. 3 GİK üyesi ile konuştum. “Geri dönüş yok” dediler.

DEVA, Gelecek, Saadet:

6’lı Masa bunalımını aşmış, hummalı aday arayışındalar. Buraya gelip gördüğüm manzara İstanbul’dan baktığım gibi değil, daha iyi durumdalar.

Yeniden Refah Partisi:

Bu seçime damga vuracak performans buradan gelecek gibi duruyor.

Kaynak: haberet.com

deprem asgari ücret Emeklilik Ankara İstanbul